tiistai 8. tammikuuta 2013

Petäjävedeltä Lontooseen


Sallamari Löhönen
Opettajista on aina mukavaa, kun entiset opiskelijat kertovat kuulumisiaan ja kokemuksiaan artesaaniopinnoista. Seuraavassa viime keväänä vaatetusalan artesaaniksi valmistuneen Sallamari Löhösen tarinaa mm. työssäoppimisesta, joka tarjosi tärkeitä kokemuksia:

"Valmistuin Petäjävedeltä vaatetusalan artesaaniksi keväällä 2012. Hain viimeiselle jaksolle työharjoitteluun Lontooseen, ja hyvin menneen harjoittelun aikana minulle tarjottiin työpaikkaa sieltä. Muutinkin heti valmistuttuani Lontooseen.
  Työpaikkani oli yksi ensimmäisiä vintage- ja second hand -vaatteisiin erikoistuneista liikkeistä Lontoossa. Työtehtäviini kuului työskentely yhdessä heidän neljästä liikkeestään asiakaspalvelijana sekä stailaajana. Työskentelin myös yrityksen varastolla kolmen henkilön assistenttina, lisäksi omana vastuualueenani oli korujen hinnoittelu sekä pressilainat.
  Sain Petäjäveden koulutuksen kautta mahdollisuuden työharjoittelusta ulkomailla, joka edesauttoi pitkäaikaisen unelmani toteutumista. Koen saaneeni paljon kokemusta ja itseluottamusta työskennellessäni ja asuessani vieraassa maassa, joka helpottaa varmasti työllistymistäni myös Suomessa. Tällä hetkellä asun Suomessa, koska omien tulevaisuuden suunnitelmien toteuttaminen onnistuu helpommin omassa kotimaassa.
  Parhaimmat koulumuistot liittyvät varmasti kaikkiin mielenkiintoisiin persooniin ja elinikäisiin ystävyyssuhteisiin, joita loin opiskelun aikana. Petäjävedellä vallitsee hyvä ilmapiiri opiskelijoiden välillä, mikä varmasti vaikuttaa opiskelun mielekkyyteen.
  Haluaisin lähettää sellaiset terveiset nykyisille opiskelijoille, että olkaa itse aktiivisia. Jos teillä on joku oma juttunne, niin tehkää töitä sen eteen, älkääkä odottako, että kaikki tehdään puolestanne. Koittakaa suunnata työharjoittelujanne sellaisiin yrityksiin, joista voitte hyötyä jatkossa. Luokaa kontakteja koulun muiden oppilaiden kanssa, ja hyödyntäkää toistenne ammattitaitoa, sillä näillä kouluaikana luoduilla kontakteilla voi olla suuri merkitys valmistumisen jälkeen."

Terveisin, Sallamari Löhönen

Johdanto Mika Nykänen, kuva Sallamari Löhönen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti