perjantai 16. marraskuuta 2012

Koskettelukirjat maailmalle


Kaisa opastaa kirjan maailmaan.

 Aikuisartesaanien syksyn aikana työstämät koskettelukirjat pääsivät lukijoilleen keskiviikkona. Kouluttaja Kaisa Kotasen ohjaamat opiskelijat luovuttivat kirjat Jyväskylän näkövammaisten koulun viidesluokkalaisten oppilaiden tutkittaviksi ja luettaviksi. 
  - Kirjojen luovutus haluttiin toteuttaa Jyväskylän Näkövammaisten koulun kautta, jotta tekijät pääsevät näkemään, miten lapset lukevat koskettelukirjoja. Tilaisuus oli mukava ja antoisa sekä kirjojen tekijöille, että lapsille, jotka tekivät kirjojen ensi lukemisen hetkestä aidon ja lämminhenkisen. Kiitos siitä heille, Kaisa Kotanen kertoi päivän tunnelmista.
  Yhteisen lukuhetken jälkeen kirjat lähetettiin näkövammaisten kirjastoon Celiaan.
  - Opiskelijoille koskettelukirja projekti on ollut antoisa ja uusia näkökulmia avaava. On pitänyt ajatella ja miettiä esitettäviä asioita erilaisesta näkökulmasta kuin tavallisesti, Kaisa kertoi.
  Monivaiheinen projekti alkoi jo viime vuonna.
  - Opiskelijat halusivat lähteä projektiin mukaan, kun kuulivat, että koskettelukirjoista on pulaa. Viime keväällä asiasta päätettiin yhdessä kouluttajien kanssa ja syksyllä aloitettiin kirjojen suunnittelu ja valmistus. Projektin alussa Jyväskylän näkövammaisten koulu järjesti koulutuspäivän opiskelijoille, jossa he saivat tietoa näkövammaisuudesta ja koskettelukirjojen valmistuksesta, Kaisa kertoi.
Teksti Mika Nykänen, kuva Heidi Sinervä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti