perjantai 19. joulukuuta 2014

Artesaanin arki kuvissa

Joona kuvien keskellä.
Valokuvauksen ensimmäisen vuoden opiskelijat ottivat opiskelijatoverinsa kameran linssin eteen ja kuvasivat artesaanin arkista aherrusta opintojen äärellä. Dokumentaation kohteeksi valikoitui malleja kaikilta osastoilta metallista tekstiiliin. Tehtävänä oli kuvata viiden kuvan sarja, jossa näkyy erilaisia vaiheita opiskelijan päivässä.
  Joona Yli-Sorvarin malliksi valikoitui Onerva Luoma, joka opiskelee vaatetusalaa. Joona seurasi Onervaa pari päivää ja tallensi erilaisia hetkiä työsalista kahvitunnille.
  - Kuvaamisessa meni melko kauan siksi, että Onervalla oli kuvauksellisesti hankala työvaihe meneillään. Pari päivää meni kankaan leikkaamisessa, ja siitä oli vaikea saada kiinostavia kuvia. Yritin saada tallennettua useampia työvaiheita. Ennakoiminen oli vaikeaa koska en tiennyt miten työ etenee, Joona kertaa projektiaan.
  Joona on päässyt vauhdikkaasti alkuun valokuvaajan opinnoissaan. Portfoliosta löytyy jo useampi asiakastyö, vaikka opintoja on takana vasta muutama kuukausi. Asiakkaina on ollut mm. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Pörssi-osuuskunta.
  Joona tuli Petäjävedelle Seinäjoelta automaatioasentajan tutkinto taskussaan. Tiiviin kahden vuoden opintopuristuksen jälkeen olisi tarkoitus päästä kiinni valokuvausalaan joko työn tai jatko-opintojen kautta.
  - Studiokuvaus kiinnostaa erityisesti. Ehkä siitä voisi tulla ammattini, Joona miettii tulevaisuuttaan.
  Koulun muutto ensi syksynä Jyväskylään saa Joonalta hyväksynnän.
  - Jyväskylässä asuvana matka tietenkin lyhenee. Sen lisäksi on helpompi jäädä koulun jälkeen tekemään töitä koulun studioon, Joona visioi tulevaisuutta.
  Joonan blogiin tästä ja Onervan blogiin tästä

Teksti ja kuva Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti