perjantai 25. elokuuta 2017

Kirjastonäyttelyn suunnittelu alkoi


Joonas Järvisen ryhmä laatii julistetta 1960-luvusta.
Luovan kampuksen opiskelijat näyttävät joulukuussa, miten Suomen itsenäisyyden ajan vuosikymmenten tyylit inspiroivat heitä käsityöläisinä. Opiskelijat rakentavat Jyväskylän kaupunginkirjaston tietotorille omia tuotteita ja ajan henkeä esittelevän näyttelyn nimeltään "Tietoa ja muotoa - Satavuotias Suomi artesaaniopiskelijan silmin". Näyttely avataan itsenäisyyspäiväviikolla 4.12.2017.
  Opiskelijat hakevat innoitusta muotoilun ilmiöistä ja historian tapahtumista kukin tavallaan ja valmistavat oman alansa tuotteen. Näyttelyssä tuotteet ovat esillä eri vuosikymmenten muotoilua ja historiallisia tapahtumia esittelevien tarinoiden rinnalla.
  Näyttelyn suunnittelevat ja toteuttavat käsi- ja taideteollisuusalan toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat aikuisopiston pukeutumisneuvojien kanssa.
  Projekti alkoi vuosikymmenten arpomisella eri ryhmille, minkä jälkeen ryhmät ovat hankkineet tietoa omasta aikakaudestaan. Tietoa on haettu politiikasta, muotoilusta, kansan elämästä ja historiallisista tapahtumista. Kukin ryhmä siivilöi omasta mielestään tärkeimmät asiat ja kasaa posterin, joka muotoillaan aikakauden henkeä kuvastavaksi.
  Samalla jokainen ideoi ja suunnittelee omaa tuotetta, jossa aikakaudesta ponnahtanut ajatus tulee näkyväksi. Myöhemmin syksyllä nähdään, millaisia luomuksia he ovat saaneet aikaan.
  Kirjaston tilaama näyttely on suunnattu erityisesti Jyväskylän koululaisille, jotka saavat näyttelystä mielenkiintoisen vierailukohteen historiantunnille.
Teksti ja kuva Mika Nykänen


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti