torstai 20. joulukuuta 2018

Kaaospunonta kaunistaa lentoaseman

Hymy herkässä työn jälkeen.
Tikkakosken lentokentän kahvila-ravintola Sky Cafe and Food sai jouluksi uudet ikkunatekstiilit.
  Pyöreät Ilmatar-ikkunatekstiilit on huovutettu ja kirjottu ja Utu- ikkunatekstiilit on kudottu. Ilmattarien somisteena olevat ympyrät on toteutettu kaaospunonnalla. Materiaaleina tekstiileissä on käytetty pääasiassa villaa ja pellavaa. 
  Tekstiilien suunnittelussa oli lähtökohtana se, että ne sijoittuvat lentokentälle. Teemoina oli suomalaisuus – lähteminen ja saapuminen. Puhdas luonto ja talvinen Suomi haluttiin nostaa tekstiilien väritysten kautta esille. 
  Projekti alkoi lokakuussa, kun opiskelijat kävivät lentokentällä katsomassa kahvilaravintolan tilaa ja sinne aiemmin oppilaitoksessa valmistettuja tekstiilejä. Tulevien tekstiilien tuli jatkaa samaa linjaa, missä näkyisi suomalaisuus, suomalainen kulttuuri ja luonto. Tekstiilit ovat jatkoa vuonna 2015 valmistetulle tekstiilisarjalle, mikä myöskin valmistettiin asiakastyönä opiskelijoidemme toimesta.
  Tekstiilialan opiskelijat Pirta Ala, Laura Lappi, Sari Nyman, Erika Sipilä, Saana Härkönen sekä Ritva Puumalainen toteuttivat asiakastyönä valmistetut tekstiilit kutoen ja huovuttaen. Lisäksi tekstiileissä käytettiin erikoistekniikoita, kuten esimerkiksi kirjontaa ja kaaospunontaa. 

  Teksti ja kuvat Kaisa Kotanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti