torstai 20. joulukuuta 2012

Kohtaamisesta syntyi kuvasarja

"Little Red Riding Hood"
Vuosi sitten kadulla kulkiessaan Nestori Lönngrén kiinnitti huomiota erään nuoren naisen tyyliin. Nestori pysäytti naisen ja kertoi olevansa valokuvaaja. Muutaman viikon kuluttua The New Era -kuvasarja oli saanut alkunsa.
  Viime vuonna Petäjävedeltä kuva-artesaaniksi valmistunut Nestori Lönngrén ja Eira Leikkainen suunnittelevat ja toteuttavat kuvasarjaa yhdessä ideoiden. He myös esiintyvät kuvissa. Ulkopuolisia kuvasarjassa ei tarvita, ei edes melko haastavissa toteutuksissa.
  - Pyrimme luomaan kuvasarjassa omaa maailmaa. Kuvissa on viittauksia populaarikulttuuriin ja satuihin, mutta ne eivät ole pääasia. Tärkeintä on kokeileminen ja tunnelman luominen valon avulla, Nestori kertoo periaatteista.
  Kuvasarja julkaistaan Nestorin blogissa ja Facebook-sivuilla. Ensimmäisessä postauksessa Nestori kuvailee sarjaa näin: "Ne ovat kieroutuneita, kauniita, surullisia, melankolisia, leikkisiä, yms.. Kuvien joukossa on todella paljon erilaisia tunnetiloja ja haluamme jokaisen niistä kertovan tarinan. Toivon kuviemme erottuvan joukosta persoonallisella kuvaustyylilläni."
  Kuvia on toteutettu Jyväskylän ja Imatran lähistöllä. Ympäri Suomea bändikuvauksissa liikkuessaan Nestori pitää silmänsä avoinna uusille kuvauspaikoille.
  Kuvasarjan ympärille on rakennettu Facebookiin myös arvonta, jonka palkintoina on painettuja kirjoja kuvista.
  Valokuvaajana Nestori suuntautuu bändi- ja hääkuvaukseen. Lopputyönään Nestori teki kuvakirjan Osmo's Cosmos -bändin arjesta. Tosin tällä hetkellä työkeikkojen ja omien kuvaideoiden toteuttamista hidastaa siviilipalvelus.
Teksti Mika Nykänen, kuva Nestori Lönngrén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti