keskiviikko 12. elokuuta 2015

Opinnot Jyväskylässä alkoivat museokierroksella

Nyt se on sitten totta. Artesaanikoulutus on siirtynyt Jyväskylään Petäjävedellä vietettyjen vuosikymmenten jälkeen. Yli sata vuotta sitten Keski-Suomen kiertävänä kotiteollisuuskouluna aloittanut koulutus on rantautunut eri puolille Jyväskylää odottamaan Kankaan kampuksen valmistumista.
Opiskelijat piirtämässä Keski-Suomen museossa.
  Tulokkaat ovat päässeet aloittamaan opintojaan Kivääritehtaan historiallisessa miljöössä yhdessä aikuisopiston tekstiilialan kanssa. 
  Jatkavat opiskelijat ovat puolestaan löytäneet paikkansa ammattiopiston ja aikuisopiston eri kampuksilta, ovatpa jotkut päässeet jo tutustumaan Kankaan miljööseen. Valokuvauksen opiskelijat ovat siirtäneet tavaransa ja osaamisensa Pitkäkadulle musiikin koulutuksen tiloihin.
  Ja mitä sitä tekisi kaupungissa ensimmäisenä? No, tutustuisi museoihin tietenkin. Ensitöikseen tiistaina artesaanien tuore joukko valtasi Suomen käsityön museon ja etsi itselleen inspiraatiota tuleviin töihin. Keskiviikkona vuorossa oli Keski-Suomen museo, jossa museolehtori Tuula Vuolio-Vallenius esitteli loistavaa ryijynäyttelyä ja kertoi museon tarjoamista mahdollisuuksista käsi- ja taideteollisuusalan opiskelijoille. Näyttelyihin tutustumisen jälkeen opiskelijat etsivät kiinnostavia ornamentteja museon esineistä.
  Se, mitä museokierroksista jäi artesaanien käteen, tullaan näkemään loppuviikosta toteutettavissa projekteissa. Niistä myöhemmin.

Teksti ja kuva Mika Nykänen
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti