tiistai 17. marraskuuta 2015

Kuvakudokset matkalla myymälään

- Tämä on ensimmäinen koskaan tekemäni kuvakudos, Sarita Harjunen kertoo ja näyttää värikästä korentokudostaan.
Sarita Harjunen ja Irma Laaksonen 
kudontakehyksen äärellä. 
  Ensimmäisen vuoden tekstiilialan opiskelijat ottivat syksyllä rohkeasti haasteen vastaan ja lähtivät toteuttamaan kuvakudoksia myyntituotteiksi Sepän yrityspajan myymälään. Parin viikon ajan kudontakehykset ovat suhisseet Kivääritehtaan työtiloissa, kun opiskelijat ovat harjoitelleet kudosten tekemistä Irma Laaksosen johdolla. Valmiita tuotteita pitäisi olla myynnissä ennen joulua.
  - Kävimme Keski-Suomen museossa Aino Kajaniemen näyttelyssä ja taiteilija itse johdatti meidät kuvakudosten maailmaan, Irma kertoo.
  - Koululla valitsimme kuva-aiheita ja aloimme tehdä luonnoksia työtä varten, Sarita jatkaa. - Itse halusin tehdä jonkinlaisen eläimen ja pidän sudenkorennoista, Sarita kertoo aihevalinnastaan.
  Työn alla oleva korentokudos on vasta harjoitelma, jonka jälkeen alkaa varsinaisen myyntituotteen valmistaminen.
  - Olen suunnitellut kutovani kuvaparin. Toisessa korento nähdään ilmasssa ja toisessa sen varjo lankeaa lumpeenlehden päälle, Sarita kertoo ja näyttää upeita piirroksiaan.
  Kuvakudokset tullaan kehystämään puualan opiskelijoiden valmistamilla kehyksillä, jollon ne ovat valmiita seinälle ripustettaviksi.
  Oma vaikutuksensa uusien myyntituotteiden syntymiseen on ollut väliaikaistilojen aiheuttamalla tilanahtaudella.
  - Meillä ei ollut mahdollisuutta käyttää kangaspuita koko ajan, joten päätimme ottaa tämän tilaisuutena ja aloitimme opinnot luovasti uudella projektilla, Irma Laaksonen kertoo.
  Kuvakudosten tekoa voi tulla seuraamaan ammattiopiston avoimien ovien päiville 26.-28.11. Viitaniemeen sekä Oranssin myrskyn tapahtumaan Käsityön museolle perjantaina 28.11.

Teksti ja kuva Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti