maanantai 23. huhtikuuta 2018

Italian kevät vei Merin ja Pinjan

Meri Kuikka Trenton Centro Moda Canossassa.
Työssäoppiminen ulkomailla on yksi ammatillisen koulutuksen herkuista, joista lukuisat Luovan kampuksen opiskelijat pääsevät nauttimaan vuosittain. Tälläkin hetkellä onnekkaita opiskelijoita on vaihdossa mm. Newcastlessa, Milanossa ja Trentossa.
  Valokuvauksen opiskelija Pinja Taipale pääsi töihin studioon Milanoon Luovan kampuksen opettaja Anna Koiviston henkilökohtaisten kontaktien kautta. 
  Vaatetusalan opiskelija Meri Kuikka tekee aluksi projekteja Luovan kampuksen yhteistyöoppilaitoksesta Trenton Centro Moda Canossasta käsin ja siirtyy tämän jälkeen töihin viideksi viikoksi paikalliseen yritykseen.
  Pinjan työssaoppimispaikka Ubik Food Photography on valokuvaaja Maurizio Lodin ruokakuvaamiseen keskittynyt yritys Milanon ydinkeskustassa. Sen lisäksi että Ubik kuvaa ruokaa aikakauslehtiin, Lodin tuotantoon kuuluu myös mainoskuvaus sekä tuotteiden pakkauskuvien tuotanto.
  Pinja kuulumisten mukaan työhön on päästy käsiksi saman tien ja päivät venyvät iltaan saakka haastavien kuvausprojektien parissa. Suurkaupungissa liikkuminen on hieman tuottanut vaikeuksia mutta muutamaa eksymistä lukuunottamatta Pinja on löytänyt joka päivä itsensä oikeasta paikasta.
Pinja Taipale Studio Ubikissa.
  Studion henkilökunta on ottanut Pinjan osaksi perhettä ja vienyt häntä tutustumaan Milanon ympäristöön. Kulttuuriin tutustumista helpottaa myös se, että työtehtävien aiheena on italialainen ruoka, jonka oikeaoppisesta valmistamisesta hän saa myös asiantuntevaa ohjausta.
  Vaikka ensimmäinen viikko Pohjois-Italiassa on ollut melko sateista, kevät lämmittää jo mukavasti ja Meri ja Pinja saavat nauttia Italian tunnelmista vielä viikkoja ennen paluuta Suomeen.
  Lue Pinjan kuulumisista hänen instagram-tililtään.
Teksti Mika Nykänen, kuvat Anne Haimakainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti