maanantai 24. toukokuuta 2021

Kalusteet kansainvälisille vieraille

Väliseinä tuo yksityisyyttä.
Luovan kampuksen puualan opiskelijat Niko Eskelinen ja Marikki Jaatinen suunnittelivat ja toteuttivat kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden huoneen kalustuksen Priimuksen majoitustiloihin.  

Tarkoituksena oli luoda pieneen hotellihuoneeseen kalusteratkaisu, jossa toteutuisi asukkaiden yksityisyys ja tasavertaisuus esimerkiksi luonnonvalon ja tilan käytön osalta. Suunnittelussa piti ottaa myös huomioon kestävän kehityksen periaatteet ja ekologisuus. 

- Projekti oli tosi mielenkiintoinen ja monipuolinen. Käytimme runsaasti aikaa suunnitteluun ja erilaisten vaihtoehtojen pohtimiseen, mikä on todella tärkeää näissä opinnoissa, Marikki Jaatinen kertoo. 

- Suunnittelun haasteita olivat tilan pienuus ja käyttäjien erilaiset tarpeet. Miten samaan huoneeseen majoitettavaa kaksi täysin vierasta ihmistä saavat oman tilan, jossa voi rentoutua? Myös säilytystilan integrointi kalusteisiin oli oma haasteensa. Marikki kertoo.

Päätyseinän takapuolelle on kiinnitetty hyllytasoja vieraiden tavaroita varten. 

Pöytätasolla voi pitää läppäriä.
Koska huonetta käytetään kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden majoittamiseen, mukaan oli hyvä saada tuulahdus keskisuomalaista atmosfääriä.

- Koivuvanerin avulla toimme metsän ja puun tunnun huoneeseen. Pintaan tuli vain vahakäsittely, jotta se olisi mahdollisimman luonnollinen. 

Käytännöllinen yksityiskohta on myös irrotettavat pöytätasot, joiden päälle voi laittaa vaikka läppärin tai muuta rentoutumisessa tarvittavaa tavaraa. 

- Väliseinä on äänieristetty tuulensuojalevyillä, ettei kaikki pienimmät kahinat tule läpi. Sängyt jätettiin irti rakennelmasta, jotta kylkeään kääntävä seinänaapuri ei heiluta myös toveriaan, Marikki kertoo.  

Teksti Mika Nykänen, kuvat Mika Nykänen ja Marikki Jaatinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti