perjantai 14. syyskuuta 2012

Fossiileista polaroideihin

Sanna-Mari kuvaa ideoita
Habitaressa.
”Kuumaisuus, elegantti muotoilu, ikään kuin purtu.”
  Tässä puualan opiskelijoiden Sanna-Mari Jalosen ja Sandra Puurits-Virtasen perusteluita, miksi he valitsivat Mikko Hannulan Fossiili-tuolin kiinnostavimmaksi esineeksi Habitaren valtavan huonekalutarjonnan seasta.
  Fanny Renko viehättyi Jukka Lommin suunnittelemasta Koura Armless-tuolista, jota hän kehui ilmavaksi ja mukavaksi istua.
  Toisen ja kolmannen vuoden artesaaniopiskelijoiden vuotuinen opintomatka kohdistui tällä kertaa Habitaren lisäksi Design museoon, missä oli esillä mm. suomalaisen muotoilun ”kultakausi” Nanny Stilleineen ja Tapio Wirkkaloineen.
  Rautaisannos designia purettiin tehtävillä, joissa opiskelijoiden tuli etsiä omalta suuntautumisalalta tuotteita, jotka inspiroivat ja antavat ideoita omaan työskentelyyn.
  Valokuvauksen opiskelijat vierailivat valokuvataiteen museossa ja Kiasmassa. Polaroid-näyttelyn parissa opiskelijoiden tuli pohtia valokuvailmaisun ulottuvuuksia ja etsiä valokuvaajia, joiden tuotannosta voisi löytää rakennusaineksia omaan lopputyöhön.
Miri ja Riikka polaroidien 
äärellä.
  - Tässä on sopivaa tunnelmaa, Heta Hakamäki ihasteli Perttu Saksan jättipolaroidkameralla kuvaamia otoksia.
  Päivään kuului tietysti perinteiset eväiden mutustelut bussissa, muutama myöhästyminen ja tällä kertaa myös erään opettajan unohtaminen Design museoon. Lopulta kuitenkin kaikki saatiin onnellisesti koottua kotimatkalle.
  Illalla, neljätoista tunnin retkeilyn jälkeen, opiskelijoiden tunnelmat olivatkin melkoisen seestyneitä. Opettajat sen sijaan aloittivat seuraavan matkan suunnittelun jo ennen Mäntsälää.
  Aikuisopiston opiskelijat nousivat bussiin perjantaiaamuna Habitare kohteenaan. Hyvää matkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti