perjantai 12. lokakuuta 2012

Mistä idea? Osa 2

Aura matolla.
- Kiinalaisesta mattoperinteestä, Aura Paananen sanoi, kun kysyin geometrisen maton lähtökohtia. Varmuudeksi sanoilleen Aura näytti portfoliota, johon hän oli dokumentoinut koko valmistusprosessin ensimmäisistä ideoista viimeisteltyihin mallikuviin.
  Porfoliosta paljastui, että idea pohjautuu 1796-1820 väliseen Chia-Ch´ing -kauteen, jolloin lohikäärmeiden ja geometristen kuvioiden joukossa oli eräs T-raita-kuvio. Aura oli poiminut T-raidan hengen ja yhdistänyt sen tilaajan vaatimusten mukaisesti 80-lukulaisen videopelin hahmoon.
  - Space Impact tai jokin sellainen avaruuspeli, Aura nauroi.
  Tilaajan vaatimuksiin kuului myös, että maton tuli olla pieni ja neliönmuotoinen. Eli melkoinen yhdistelmä erilaisia lähtökohtia ja vaikutteita.
  Portfolion ideaosastossa oli myös värikkäitä kasviaiheisia suunnitelmia mutta asiakkaan vaatimuksesta lopputulos oli mustavalkoinen.
  Auran työ kuului kulttuurin tuntemus -kurssiin, jossa ideoinnin ja suunnittelun lähtökohdaksi otetaan jokin kulttuurialue. Samaan tehtävään yhdistetään asiakaslähtöisen tuotteen valmistus, kertoi lehtori Irma Laaksonen.

Teksti ja kuva Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti