maanantai 28. tammikuuta 2013

Rosoa tekstiiliinKevään aikana laitetaan Rosoa tekstiiliin ja venytetään ryijyä…
  Suomalaisten tuntema ryijy on nukkainen tekstiili, joka muodostuu loimista, kuteista ja villaisista nukista. Perinteisesti ryijyt ovat valmistettu joko kutomalla kangaspuissa tai ompelemalla nukat valmiiseen pohjaan. Nyt venytetään ryijyn käsitettä. Mitä tapahtuu, kun kangaspuut vaihdetaan läppäkoukkuun, ryijyn pohjamateriaali metalliin ja ryijysolmu kierrätysmateriaaliin.
  Aikuisopiston tekstiilialan artesaaniopiskelijat jatkavat kevään aikana yhteistyötä Suomen käsityön museon ja Jyväskylän kansalaisopiston kanssa  Rosoa tekstiiliin luentosarjan ja Venytetään ryijyä työpajojen muodossa.
  Rosoa tekstiiliin on avoin luentosarja, jonne on kaikilla vapaa pääsy. Luennot pidetään Suomen käsityön museolla neljänä keskiviikko iltana (ke 9.1., ke 13.2., ke 20.3. ja ke 10.4.2013). Jokaisen luennon jälkeen artesaaniopiskelijat Venyttävät ryijyä työpajoissa, joissa teemoina ovat ryijyn virkkaaminen, neulominen, pujottaminen ja ryijyn tekeminen ihan miten vaan.


Rosoa tekstiiliin avoin luentosarja Suomen käsityön museolla

Ke 9.1. klo 17.30-19.00 ROSOA TEKSTIILIIN I
Luennoitsija Keraamikko Outi Särkikoski

Ke 13.2. klo 17.30-19.00 ROSOA TEKSTIILIIN II
Luennoitsija Kuvataiteilija Outi Puro/Mums; luento Mum´s hyvää tavarasta.

Ke 20.3. klo 17.30-19.00 ROSOA TEKSTIILIIN III
Luennoitsija Taidekäsityöläinen Outi Karikivi, Willatar; luento Risainattu morsian.

Ke 10.4. klo 17.30-19.00 ROSOA TEKSTIILIIN IV
Luennoitsija Tenka Issakainen

Luennot ovat kaikille avoimia, mutta luennon jälkeiseen tekstiiliartesaani opiskelijoiden  työpajaan voivat osallistua vaan Venytetään ryijyä –kurssilaiset, jotka ovat ilmoittautuneet Jyväskylän kansalaisopiston kurssille.

Nämä kurssilaiset jatkavat ryijyn venytystä vierailevien taitajien innoittamana myös neljänä lauantaina (12.1., 16.2., 23.3., 20.4. la 9.00–16.00) Jyväskylän kansalaisopistolla.
Ryijyn venytyksen innoittajina ovat
Minna Lahti, muotoilija AMK,
Marjo Hallila muotoilija, tekstiilisuunnittelija,
Kaija Huhtinen, artesaani ja
Raija Manninen, museolehtori

Kuvat ja teksti Marjo Tuhkanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti