perjantai 1. helmikuuta 2013

Runolliset tuolit veivät yrittäjäksi

Teija Ässämäki ei kauan epäröinyt, kun sai tekstiilialan artesaanin paperit käteen aikuiskoulutuksesta keväällä 2011. Hän perusti saman tien oman yrityksen nimeltään Runotuoli. Runotuoli verhoilee huonekaluja, auton penkkejä sekä ompelee veneiden pressuja.
  - Yhdistän tekstiiliartesaanin koulutusta verhoiluun tekemällä mm. tuoleja, joihin värjään itse kankaat. Teen myös tuoleja, joihin yhdistelen painettua tekstiä, Teija kertoo.
  Valmistumisen jälkeen Teijalla oli "nyt tai ei koskaan -fiilis" päällä, ja kun starttiraha järjestyi nopeasti, yrityksen perustamisessa ei kauan nokka tuhissut. Siitä lähtien Runotuoli on täyttänyt Teijan elämän. Runotuolin toimitilat ovat nyt Toivolan vanhalla pihalla Jyväskylässä, mikä tarjoaa erinomaisen ympäristön käsityöalan yrittäjälle.
  Teija muistelee opiskeluaikaa tyytyväisenä.
  - Petäjävesi antoi paljon. Opiskelu samanhenkisten ihmisten kanssa oli nautinnollista. Ja itse opetus oli erinomaista, Teija kehuu.
  - Kyllä nyt ajattelen, että ilman Petäjäveden antamaa koulutusta ei olisi myöskään Runotuolia.
  Teijan koulutehtävät toimivat hyvin ponnahduslautana yrittäjyyteen.
  - Viimeiseen näyttöön tekemäni tuoli oli esillä Tikkakosken kädentaitajien näyttelyssä sekä Laukaan Kretliinissä. Molempien kautta tuli asiakkaita, Teija kertoo.
  Nykyisille opiskelijoille Teija haluaa antaa luottamusta omaan intuitioon ja näkemykseen.
  - Mutta kuunnelkaa korvat tarkkana kommentteja - tuotteita pitää kehittää koko ajan, Teija muistuttaa.

  Katso Swan Median tuottama video Teijasta.Teksti Mika Nykänen, video Swan Media Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti