keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Pahvipäähineellä tähtien taa

Vilman asustetta kantaa Nea Kastell.
Valmentavien opintojen lopuksi artesaanit perehtyivät asusteiden ja korujen ideoimiseen.
Tehtävänä oli suunnitella oma koru tai koristeellinen asuste kuvitteelliselle henkilölle.
  "Ihmisen koriste" -tehtävän tavoite oli luoda omaperäinen ja villi idea, ei niinkään realistinen tuote. Osa opiskelijoista eteni niin pitkälle että he valmistivat prototyypin tuotteesta.
Alli Rantalan hiuskoriste on morsiussatiinia.
  Opiskelijat aloittivat suunnittelutyön etsimällä lehdistä tai netistä kuvan itselle tuntemattomasta ihmisestä ja keksimällä hänelle ammatin, perhesuhteet, harrastukset ja luonteenpiirteet. Näiden pohjalta alkoi varsinainen suunnittelutyö.   Koska korun piti kertoa ihmisestä jotain, suunnittelussa tuli etsiä asioita jotka kuvasivat jotakin henkilön ominaisuutta.
  Vilma Salmen Tähtiportin koordinaatit -asuste sai alkunsa lukuisista luonnoksista, joissa esiintyi erilaisia ideoita eläinhahmoista kasveihin ja pääkalloihin. Päähineen omistajaksi Vilma loi näyttelijättären nimeltä Olga Ampuja.
  - Ehkä tässä ideointi lähti etenemään vähän tuote edellä ja asiakas jäi hieman sivuosaan, Vilma nauraa.
  Näyttävän asusteen muodot on toteutettu pahvista, joka on kasattu yhteen liisterillä ja paperisuikaleilla.
  - Idea tuli eräästä kaulakorusta jonka näin netissä. Siinä oli samantyyppisiä säteitä, joista päähine muodostuu, Vilma kertoo. - Tarkoitus oli saada aikaan jotain hämärää ja hieman pelottavaakin,
  Hieman pehmeämpää linjaa tavoitteli Alli Rantala, joka suunnitteli hiuskoristeen morsiamelle. Hunnulla kuorrutettu ruusuaiheinen asuste on prototyypissä toteutettu rautalangasta ja morsiussatiinista.

Teksti Mika Nykänen, kuvat Joona Yli-Sorvari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti