tiistai 1. syyskuuta 2015

Valoteoksien prototyypit testissä

Tästä se lähtee. Haamulintujen prototyypit päivänvalossa.
- Sen verran hyvä tästä pitää tulla, että kehtaa laittaa esille, Reetta Hytönen miettii asetellessaan Krista Paanasen ja Tuuli Halmesaaren kanssa valmistamaansa lintuveistoksen prototyyppiä Tourujoen rannalle.
  Kyseessä on Haamulinnut -niminen veistos, joka tullaan toteuttamaan osana Valon kaupunki -tapahtumaa lokakuun alussa. Ensimmäisen vuoden artesaaniopiskelijat ottivat haasteen vastaan, kun Tourujoen rannasta vapautui tilaa installaation rakentamiseen. Tarkoituksena on luoda joen kaupungin puoleiselle rannalle veistoksia, jotka valaistaan eri tavoin. Artesaanien teemaksi muodostui linnut ja lintujen elämä.
Ryhmät suunnittelivat, mihin veistoksensa sijoittavat.
  - Aloitimme erilaisista lintuhahmoista. Mukana oli koomisiakin lintuja mutta jotenkin ajauduimme unenomaisen linnun kuvaan, Reetta ja Krista kertovat. - Sitten siitä tuli Haamulintu.
  Ryhmän lintujen runko valmistetaan teräsverkosta ja se päällystetään läpikuultavalla materiaalilla. Valon lähde sijoitetaan lintujen sisälle ja ympärille tulee heijastavaa kimalletta. Lintujen keskellä on muna, jonka tarkoitus on kuvata maapalloa.
  Prototyyppien testauksen jälkeen ryhmät pääsevät toteuttamaan varsinaisia veistoksia,joiden valmistamisessa käytetään kaikkea mahdollista metallista paperiin. Ja lokakuussa pitäisi olla valmista. Luvassa on monennäköisiä lintuja ja linnun asumuksia.

Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti