keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Valokuvaajat piirtämisen pauloissa

Verneri Linna ja Heidi Reinikainen keskittyvät.
Sen lisäksi, että valokuvauksen opiskelijat ovat syksyn aikana perehtyneet valokuvauksen saloihin, ovat he opetelleet myös piirtämään ja maalaamaan monella eri tavalla.
  - Ohjelmassa on ollut muun muassa luonnostelua, mallipiirtämistä, vesivärimaalausta ja kuvittamista. On tehty kollaaseja ja tutkittu ihmisen mittasuhteita, kuvallisen ilmaisun opettaja Anni Honkala luettelee syksyn satoa.
  Piirtäminen ja maalaaminen harjaannuttavat valokuvaajia kohti visuaalisen näkemisen taitoja, joita tarvitaan valokuvaajan työssä. Muun muassa sommittelua, värien käyttöä ja havaitsemista on harjoiteltu erityyppisillä tehtäväkokonaisuuksilla.  
  - Opiskelijat ovat esimerkiksi kuvittaneet sadun jollakin ennalta arvotulla tyylillä. Tyyli saattoi olla esimerkiksi realistinen, tyttömäinen, pelottava, kubistinen tai surrealistinen. Lopputulokset olivat huikeita, Anni kertoo.
  Visuaalisella alalla kohteen piirteiden tutkiminen on tärkeää.
  - Tyylittelytehtävässä valokuvatusta kohteesta poimitaan ole
ellinen ja lähdetään sekä pelkistämään että rikastamaan mallia. Myös ornamentteja on piirretty, Anni kertoo ja näyttää opiskelijoiden tuotoksia.
  Piirtämisen ja maalaamisen opinnot kuuluvat kuvan toteuttamisen tutkinnonosaan, joka on yksi yhdeksästä suoritettavasta ammatillisesta kokonaisuudesta. Tähtäimessä on kuvan toteuttamisen näyttötehtävä, jossa jokaisen opiskelijan tulee toteuttaa kuvataiteellinen teos.  
  Katsele opiskelijoiden tuotoksia artesaanien Facebook-sivulla.

Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti