keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Video paljastaa hääpuvun valmistuksen salat


Moona työn touhussa.
Jos haluat tietää, mitä kaikkea hääpuvun valmistukseen kuuluu, katso vaatetusalan artesaaniopiskelijoiden Saara
Koskisen ja Moona Kärkkäisen tekemä Youtube-video omasta projektityöstään. Molemmat päättivät valmistaa valkoiset unelmapuvut opintojensa viimeisenä suurena työnä ja kuvata koko prosessin videolle.
  - Idea videon tekemiseen lähti siitä, että halusimme antaa paremman kuvan tuotteen valmistuksesta kuin perinteisessä kirjallisessa työssä voi antaa, Saara ja Moona kertovat. 
  Nuoret morsiusneidot eivät olleet ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä he ovat tehneet videoita jo noin puolen vuoden ajan omalle Youtube-kanavalleen. Aiheet ovat tosin ollut hieman toisen tyyppisiä kuin vaatteiden valmistus, kuten esimerkiksi Chubby Bunny challenge-niminen video antaa olettaa.

Saara ompelee.
  - Videon teko tuli mieleen automaattisesti sillä se on helppo tapa kertoa enemmän tapahtumasta kuin sanat ja kuvat pystyisivät, Saara ja Moona kertovat.

  Saara ja Moona ottivat puhelimet käyttöön ja kuvasivat tärkeimmät työvaiheet muistiin. Apua antoi Saaran sisko Reeta Koskinen aina silloin, kun tarvittiin kolmatta osapuolta.
  Työvaiheiden lisäksi videolle tallentui myös autenttista kuvaa epätoivon hetkistä ja luovia taukoja, mm. kebabin äärellä. Lopuksi puvut käytiin kuvaamassa asianmukaisessa ympäristössä Jyväskylän kaupunginkirkon portailla valokuvauksen opiskelijoiden kanssa.
  Kokemuksen ansioista videon editointi hoitui Saaran toimesta yhden illan aikana, joten kovin suurta lisätyötä video ei aiheuttanut.
Loppuhuipennus kirkon portailla.
  - Muille sanoisimme, että rohkeasti vaan kokeilemaan, jos yhtään kiinnostusta riittää, sillä omat taidot saattavat yllättää, Saara ja Moona kannustavat videon käyttöön.
  - Videon teossa hienointa on se, että sillä on helpompi tuoda omaa persoonallisuutta esille.
Ja kaikki saatu palaute on ollut positiivista, mikä taas kannustaa jatkamaan, Saara ja Moona iloitsevat.
  Katso video Saaran ja Moonan kanavalta tästä.
Teksti Mika Nykänen, kuvat Moona Kärkkäinen ja Saara KoskinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti