perjantai 1. huhtikuuta 2016

Aikuisartesaanit koristivat kampuksen


Näyttelyssä on mukana mm. seinätekstiilejä
ja tyynyjä.
Houkuttelevia värejä ja herkullisia muotoja, kiehtovia kuvioita ja toimivia tavaroita! Luovan kampuksen käytävät loistavat Aikuisopiston artesaaniopiskelijoiden tuotteiden voimasta. Näytteillä on tekstiili- ja kalustealan opiskelijoiden töitä viime talven työpajoista.
  Tekstiilialan pajojen tekniikoina olivat huovutus, kankaanpainanta ja kudonta. Ensimmäisen vuoden opintoihin kuuluu perustekniikoihin tutustuminen ja kaikissa työpajoissa opiskelijat valmistavat laadukkaita ja myyntikelpoisia tuotteita. Kankaanpainannassa kuvioita painettiin niin laukkuihin kuin verhoihin. Huovutuksessa toteutettiin erilaisia sisustustarvikkeita tyynyistä tauluihin. Kudonnan työpajassa saivat alkunsa värikkäät matot ja seinätekstiilit.
  Kalustealan opiskelijoiden työt ovat osa käsityötuotteen valmistuksen opintokokonaisuutta, jossa toteutettiin tuotteita kalusteista veistoksiin. Tänä vuonna uutuutena olivat korut, jotka viettelivät muutaman opiskelijat toteuttamaan omia visioitaan. Mukaan mahtuu myös joka kodin kalusteita kuten tuoleja ja kehtoja.
  Tekstiilialan tuotteet ovat vielä nähtävillä koulun käytävillä kevään ajan. Facebook-sivullamme on kuitenkin kuvia käytävien tarjonnasta, jos käynti Luovalla kampuksella ei ole mahdollista.

Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti