torstai 18. elokuuta 2016

Pajat aloittavat ensimmäisen syksyn

Stiina Palomäki ja Elli-Noora Solismaa
työstävät hedelmävateja metallin
kiertopajassa.
Luovan kampuksen ensimmäinen syksy on potkaistu käyntiin vauhdilla. Uudet ryhmät kaikissa tutkinnoissa ovat levittäytyneet kampuksen tiloihin tutkimaan luovien alojen saloja ja opettelemaan uusia taitoja.
  Nuorisopuolen artesaaniopiskelijat aloittivat matkansa kohti kädentaitoja tutustumalla eri materiaaleihin osastoilla kiertävissä työpajoissa. Jokainen opiskelija käy läpi neljä erillistä työpajaa, joissa valmistetaan tuotteita eri materiaaleista.
  Vaatetuksen työpajassa valmistuu itse suunniteltu kassi, tekstiilissä huovutettuja lasinalusia, puusalissa tarjotin ja metallipajassa päästään kokeilemaan taontaa ja hedelmämaljan tekoa. Osa tuotteista menee myyntiin koulun ulkopuolelle, osa taas jää opiskelijoiden omaan käyttöön.
  Ihan pelkkää käsillä tekemistä opiskelujen aloitus ei ole ollut. Ensimmäisten päivien orientaatiopäivien rungon muodostivat vierailut Jyväskylän käsi- ja taideteollisiin hot spotteihin eli Taitokeskukseen ja Suomen käsityön museoon. Sen lisäksi opiskelijat ovat saaneet aimo tujauksen ohjausta opintojen käytäntöihin ja opiskelumenetelmiin. Jokainen on myös perustanut oman blogin, jota aletaan käyttää oppimispäiväkirjana ja tehtävien esittelemisen kanavana.
  Alkusyksyn tekemiselle antavat leimansa Luovan kampuksen avajaiset ja samanaikainen Valon kaupunki-tapahtuma, johon koko Luovan kampuksen väki osallistuu eri tavoin. Suunnitelmissa on, että ensimmäisen vuoden opiskelijat valmistavat omat valoteokset, joilla koristellaan joko Tourujoen rantaa tai koulun tiloja. Tarkempi muoto hahmottuu kun opiskelijat pääsevät suunnittelemaan teoksiaan.
  Katso lisää kuvia Facebook-sivultamme.
  Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti