perjantai 28. lokakuuta 2016

Opetusministerin lasinaluset loppusuoralla

Hollantilaiset vaihto-opiskelijat Mark 
ja Frank pääsivät myös urakkaan.
Puuvaha loiskuu, kun Luovan kampuksen opiskelijat viimeistelevät puisia lasinalusia Luovan kampuksen maalaamossa. Meneillään on hikinen rutistus, jossa neljä ja puoli sataa lasinalusta saa päälleen läpikuultavan puuvahan.
  - Jos näette alusen, jossa puunsyyt menevät vinoon, heittäkää se pois, opettaja Manu Semann ohjeistaa opiskelijoita laaduntarkkailussa.
  Aluset on valmistettu liimaamalla värjättyä koivuviilua saarnin kanssa kerroksittain, jolloin sahattuna alusiin muodostuu puunsyiden ja värillisten osien raitakuvio. Erilaisia raitamalleja syntyi yhdeksää sorttia, yksi niistä on sateenkaari.
  - Sateenkaarimalliin otimme mallia Pyryn Bob Marley-hupparin värityksestä, Manu kertoo ja puualan opiskelija Pyry Purojärvi myöntää tyytyväisenä tapahtuneen ja nostaa alusia ritilälle kuivumaan.
  Tekstiiliosastolla tunnelma on huomattavasti rauhallisempi. Kaikki neljäsataaviisikymmentä huovutettua lasinalusta on pakattu ja luetteloitu valmiiksi laatikkoon.

  - Lasinaluset toteutettiin osana kiertopajoja opintojen alussa, Mari Raiskila kertoo. – Kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat siis olleet tekemässä näitä.
  Huovutetuissa lasinalusissa ei ole yhtään täsmälleen samanlaista, sillä jokainen on tehty alusta loppuun erilaisia ideoita hyödyntäen.
  Lasinaluset matkaavat Jyväskylän paviljongissa 1.-2.11. järjestettävään #ammatti16 -seminaariin, jossa ne pakataan osallistujille jaettavaan pikkujoululahjaan. Yksi lasinalusten tuleva onnellinen omistaja on opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. 
  - Pakettiin tulee mukaan jouluisiin juomiin liittyvää tarviketta, koulutuspäällikkö Helena Kunnas paljastaa.
  Tästä kenties ensi viikolla lisää.


Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti