perjantai 4. marraskuuta 2016

Riman yli kohti kalusteita

Puun hehkua Luovan kampuksen aulassa. 
Rimasta on moneksi. Myös tuoliksi. Tämän todistavat kalustealan ensimmäisen vuoden opiskelijat Luovan kampuksen toisen kerroksen aulaan pystyttämällään näyttelyllä. 
  Nähtävillä on valikoima istuimia, joiden lähtökohtana on rautakaupan vakiorimat ja tavalliset kokoonpanoruuvit. Opiskelijoiden haasteena on ollut luoda vähistä elementeistä mielenkiintoisia ja kekseliäitä istuimia, joita myös kelpaa katsella.
  Lopputuloksena on rohkeita ja ennakkoluulottomia jakkaroita, penkkejä ja käsinojallisia lepotuoleja. Olennainen piirre istuimissa on se, että niitä ei ole jälkikäsitelty mitenkään, mikä korostaa rakenneratkaisuja ja konstruktiota.
  - Muodonanto ja prototyypin innovatiivinen ideointi olivat tehtävän keskiössä. Tavoitteena ei ollut niinkään vielä täydellisesti toimiva tuote, vaan haastavien rakenteiden tutkiminen, kouluttaja Riku Himanen kertoo.
  - Olen tyytyväinen lopputulokseen. Esillä on monipuolinen kokonaisuus erilaisia töitä. On myös hienoa, että opiskelijat innostuivat piirtämisestä. Tämä ennakoi hyvää tulevia tuotteita ajatellen, sillä kuten tiedetään, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, Riku kertoo prosessista.
  Näyttelyssä on esillä myös opiskelijoiden teknisiä piirustuksia ja osaluetteloita. Myös projektiopiirrokset eri mittasuhteissa kuuluu harjoitukseen. Tutkinnonosat, joihin harjoitustyöt kuuluvat, ovat puutyön perusteet, työn suunnittelu ja tekninen piirtäminen.
  Tervetuloa ihailemaan paikan päälle Luovalle kampukselle.


Teksti ja kuvat Mika Nykänen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti