maanantai 4. helmikuuta 2019

Kolme Luovalta kampukselta finaaliin

Tiia piiloutui essun taakse ja se hymyilyttää.
Luovan kampuksen joukkue rynni joukolla Taitaja 2019 -finaaliin vaatteenvalmistuksen sarjassa. Tiensä 21.-23.5. Joensuussa pidettävään loppukilpailuun selvittävät Tiia Moilanen, Ella Ross ja Enni Tulla. Määrä on suurin kaikista Suomen muotialan oppilaitoksista.
  Erikoista kolmikon menestyksessä on myös se, että he kaikki opiskelevat Luovalla kampuksella eri tutkintoa, vaikka samassa salissa työskentelevätkin. Enni opiskelee toista vuotta vaatetusalan artesaaniksi, Ella on ensimmäisen vuoden muotialan opiskelija ja Tiia suorittaa vaatturin tutkintoa ensimmäistä vuotta.
  Kilpailutehtävänä oli valmistaa haalariesiliina kierrätysfarkuista. Valmistusohje ja materiaalit tulivat järjestäjältä, joten kilpailussa mitattiin opiskelijoiden kykyä valmistaa laadukas tuote määrätyssä ajassa, joka ei ollut ruhtinaallinen.
  - Suuri osa kilpailijoista ei ehtinyt saada tehtävää valmiiksi. Jo se, että työn sai loppuun oli hyvä edellytys finaaliin pääsyyn, Enni kertoo.
  Oleellista kilpailuissa on kyky keskittyä paineen alla oleelliseen.
  - Vedin hupparin hupun päähän, suljin ympäröivän hälyn pois ja keskityin vain omaan suoritukseeni, Tiia kertoo. - Pääsin jonkinlaiseen flow-tilaan ja sen jälkeen kaikki stressi katosi.
  Kilpailutilanne opettaa myös uudenlaista asennetta omaan tekemiseen.
  - Kilpailussa on pakko tinkiä omasta perfektionismista ja painettava eteenpäin. Jokaista virhettä ei voi korjata vaikka mieli tekisi, sillä aika loppuu kesken jos jää hieromaan liikaa, Enni ja Tiia kertovat.
  - Itsellä semifinaali oli melkoista taistelua paineen kanssa, Ella kertoo. - Olen varmaankin koko kilpailun nuorin ja kokemattomin osallistuja ja aika paljon jännitin, miten pärjään muiden kanssa.
  Lopputulos oli kuitenkin loistava sekä henkilökohtaiselta että joukkueen osalta.
  Kierrätysfarkut eivät ole mitä helpoin materiaali ommeltavaski. 
  - Haastetta riitti materiaalissa. Farkut olivat eri paksuisia ja eri tavalla venyneitä, joten niiden yhteen sovittamisessa oli tekemistä, Ella, Enni ja Tiia kertovat.
  Valmistautuminen toukokuun finaaliin alkaa heti, kun kilpailutehtävä tulee julkiseksi.
  - Viimeisellä viikolla ennen kilpailua treenataan joka päivä, Enni kertoo. 
  Ja mikä on tavoite?
  - Voittoa kohti, Tiia sanoo välittömästi.
Luova kampus toivottaa onnea kilpailuun koko joukkueelle!

Teksti ja kuva Mika Nykänen

1 kommentti: