tiistai 19. helmikuuta 2019

Korutaiteilija ottaa vastaan toimistossa

Mari Rinkinen päivätyössään.
Jos tulet asioimaan Luovan kampuksen toimistossa, voit samalla tehdä upeita hopeakoruostoksia suoraan niiden tekijältä. Miten tämä on mahdollista? No siten, että korutaiteilija Meeri Koru on myös meidän ihana opintosihteerimme.
  Meeri, arkinimeltään Mari Rinkinen, tekee koruja ja käyttöesineitä kierrätyshopeasta mottonaan "siivet täysin auki".
  - Olen päivätöissäni kiinni ohjeissa ja rajoituksissa, joten korujen kanssa haluan toteuttaa itseäni täysin vapaasti, Meeri eli Mari sanoo.
  Aina itseään kädentaidoilla ilmaissut Mari löysi hopean kymmenen vuotta sitten ja alkoi perehtyä metallintyöstöön erilaisilla kursseilla Aiviassa ja kansalaisopistossa.
  - Olen käynyt lukemattomilla kursseilla eri oppilaitoksissa. Kansalaisopistolta tulostettu lista käymistäni kursseista on monta sivua pitkä, Mari nauraa.
  Viime vuonna harrastus otti askeleen kohti vakavampaa tekemistä, sillä Mari perusti toiminimen ja alkoi kiertää messuilla ja myyjäisissä tuotteittensa kanssa. Tuotteet Mari tekee kierrätyshopeasta ja erityisesti hopealusikoista. Valikoimassa on laaja repertuaari koruista käyttöesineisiin.
  - Haluan kuitenkin pitää kiinni omasta vapaudestani korujen tekijänä, joten en kahlitse itseäni myyntitavoitteisiin, Meeri/Mari sanoo tulevaisuudesta koruyrittäjänä.
  Se, että Mari on löytänyt hopean omaksi materiaalikseen ei ole sattumaa. Kimaltavien esineiden ja korujen lumo on Marilla syvällä dna:ssa.
  - Äitini työskenteli kultasepänliikkeessä ja vietin aikaa lapsena paljon korujen kimalteen keskellä, Mari muistelee lapsuuttaan.
  Klikkaa tästä Meeri Korun Facebook-sivulle, jolta löydät lisää kuvia ja voit ottaa yhteyttä upeiden korujen tekijään.
Kuva ja teksti Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti