torstai 26. syyskuuta 2019

Pop up-sauna tehtiin kaislasta

Saunahuoneen seinät ovat kaislaa, pukutilan huopaa.

Harvia lahjoitti kiukaan Hohtavan Kankaan saunaan.
Hohtavan Kankaan sauna on valmis kaikille kaislasaunassa kylpemisestä kiinnostuneille! Ota pyyhe mukaan ja tule tänään saunalle klo 18 jälkeen ottamaan ihanat löylyt saunan rakentajien kanssa. Jos sekasauna ei innosta, perjantaina on miesten ja lauantaina naisten vuoro.   Sauna on rakennettu yhteistyössä Harvian kanssa, joka lahjoitti juuri sopivan kiukaan Hohtavan Kankaan saunaan.
  - Kaikenlaisia saunoja olen urani varrella nähnyt, mutta kaislasaunoja ei ole vielä tullut vastaan, Harvian tuoteryhmäpäällikkö Arto Harvia myhäilee Manun Semanin esitellessä valmista rakennusta.
  Kiuas koelämmitettiin keskiviikkoiltana ja Manun mukaan luvassa on mahtavan happirikkaat ja sopivan kipakat löylyt.
  - Ilmaa tulee lattian kautta sekä hengittävistä seinistä. Kaislaseinät eivät kuitenkaan päästä löylyä ulos vaan sisälle saa yllättävän korkea lämpötila.  Hohtavan Kankaan jälkeen ruuveilla yhteen kasattu sauna puretaan ja laitetaan odottamaan seuraavaa saunatapahtumaa.
  - Pop-up sauna voidaan kuljettaa mihin vain, vaikka järven rantaan ja pystyttää yhden illan saunomista varten. Tarkoitus on käyttää saunaa esimerkiksi Gradian ulkomaisten vieraiden viihdykkeeksi, Manu kertoo.
  Saunan materaaleina on käyttetty pääasiassa kierrätystavaraa. Esimerkiksi pukutilan huopakankaat ovat tekstiiliopiskelijoiden
  Saunan rakentaminen on ollut myös kansainvälinen projekti. Hollantilaiset vaihto-opiskelijat tekivät pukeutumistilan penkin osana opintojaan.
Teksti ja kuvat Mika Nykänen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti