maanantai 30. elokuuta 2021

Matka mestariksi alkoi

Salla ja Klaus menossa kohti uutta.
- Unelmien toteuttaminen, vastaa Salla Puhakka suoraan, kun kysyn, mikä oli hänen motiivinsa aloittaa media-alan erikoisammattitutkinnon opinnot Luovalla kampuksella. - Ja ammatillinen kehittyminen, digitaalisen markkinoinnin suunnittelijana työskentelevä Salla jatkaa. 

Kuusitoista valokuvaajaa ja media-alan ammattilaista aloitti torstaina yhteisen matkan kohti valokuvaajamestarin titteliä kouluttaja Simo Peterin johdolla. Puolentoista vuoden aikana ryhmä tulee toteuttamaa yhteisiä projekteja ja kehittämään uusia valokuvausalan palveluita ja tuotteita, joita he voivat hyödyntää omassa työssään. 

- Omassa työssäni digitaalisen markkinoinnin parissa tunteisiin vaikuttamisen tärkeys korostuu ja valokuvalla on siinä suuri merkitys. Olen kuvannut koko elämäni mutta nyt tuntuu siltä, että pitää ottaa seuraava askel, ja siihen tämä koulutus sopii, Salla kertoo. 

Klaus Savolainen kuuntelee Sallan puheita ja nyökkää.

- Työssäni kuvataidekoulun rehtorina näen jatkuvasti, että tarvitsemme monenlaista kuvaa sekä markkinointiin että sosiaalisen median tarpeisiin. Toivon, että tämän koulutuksen kautta saisin hallintaan nimenomaan näitä prosesseja, Klaus kertoo. 

Vaikka erikoisammattitutkinnossa painottuu huippuosaaminen ja ammatillinen kehitystyö, monella opiskelijalla on myös oma henkilökohtainen motiivi aloittaa opinnot. Toisilla se on uudelle uralle hakeutuminen, toisille oman taiteellisen työskentelyn pohtiminen. 

- Opiskelu tässä vaiheessa on mahdollisuus hakea uusia virikkeitä ja tehdä henkilökohtaisia projekteja, Klaus muistuttaa. 

Opinnoissa yhtenä tutkinnonosana on visuaalisen projektin toteuttamisen kokonaisuus. Ryhmän aloittikin heti erilaisten taiteellisten projektien visioimisen, joista varmasti kuullaan vielä jatkossa.  

Teksti ja kuva Mika Nykänen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti