torstai 14. lokakuuta 2021

Tikut veivät uudelle alalle

Aten Kumiko-tekniikalla luoma valaisin.
- Tekemisen hiljaisuus viehätti, Atte Tarvainen sanoo, kun kysyn mikä Kumiko-tekniikassa vei hänen sydämensä. - Ja tietenkin syvällinen keskittyminen käsityötaitoon, mikä on oleellinen osa japanilaista
puusepänkulttuuria. 
  Kumiko-tekniikassa pienistä puutikuista rakennetaan ilman liimaa oman rakenteensa ansioista koossa pysyviä koristekuvioita ja käyttöesineitä. Japanissa tällä menetelmällä on muotoiltu ovia ja väliseiniä ja mitä moninaisempia koriste-esineitä. 
  Atte Tarvainen on yksi harvoista suomalaisista Kumiko-tekniikan taitajista. Maailmalta saman kiinnostuksen jakavia ystäviä löytyy kosolti ja he muodostavat sosiaalisessa mediassa oman yhteisönsä, joka antaa vinkkejä ja haastaa kokeilemaan uusia ideoita.
  - Isyyslomalla oli aikaa tutkia asioita ja törmäsin Youtubessa kiinnostaviin videoihin, Atte selostaa päätymistään Kumikon pariin.
  Ihan tyhjästä käsillä tekeminen ei Aten elämään tupsahtaneet, sillä hän on harrastanut puutöitä aina.
  - Olen aina värkkäillyt kaikenlaista puusta, Atte kertoo ja näyttää Instagramista omia tuotoksiaan, joihin kuuluu mm. leluja ja huonekaluja. Kuvista voi päätellä, että laatu ja äärimmäinen tarkkuus ovat kiinnostanut Attea aina. 
  Kumiko toi mukanaan myös suuremman elämänmuutoksen. Atte nimittäin luopui aiemmasta urastaan it-alalla ja lähti matkalle kohti käsityöläisen elämää.
  - Tuntui, että kaipasin vastapainoa it-alan hektiselle tahdille. Kumikon äärellä voi syventyä ja rauhoittua käsillä olevaan hetkeen, Atte sanoo.
  Atte on myös pohtinut oman osaamisensa hyödyntämistä esim. erilaisten kurssien muodossa. Tämän kehittämiseen Atte aikoo valita Luovan kampuksen opintoihinsa ohjaustoiminnan opintokokonaisuuden. 
  - Luulisin, että Kumiko vetoaisi ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita käsityökaluilla tehtävistä puutöistä, Atte sanoo ja jatkaa työtään puutyösalin rauhassa omia puuhiaan.
  Katso lisää Aten töitä hänen omalta instagram-tililtään. 
  Teksti Mika Nykänen, kuvat Atte Tarvainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti