perjantai 25. helmikuuta 2022

Piirros muuntui animaatioksi

Pinja Luovan kampuksen taideluokassa. 
Kolmesataa kuvaa ja neljä päivää. Siinä vähän numeroita Pinja Hytösen TikTok-animaatiosta, jossa hänen huikean taidokas piirustuksensa syntyy viiva viivalta. Pinja teki animaationsa osana media-alalla toimimisen kurssia, jossa tutustutaan erilaisiin viestinnän välineisiin. 
  Pinjan intohimo piirtämiseen alkoi 12-vuotiaana, kun hän näki serkkunsa piirroksia. 
  - Aloin piirtää mallista, pääasiassa kasvokuvia. Halusin kokeilla, miten onnistun, Pinja kertoo.
  Pinja aloitti täysin omin päin eikä katsonut edes tutoriaaleja Youtubesta.
  - Katsoin vain kuvia tarkkaan, etsin omista piirroksista virheitä ja yritin korjata niitä. Ääriviivojen ja mittasuhteiden kanssa on ollut eniten kehittämistä, Pinja kertoo. 
  Aiheiksi valikoitui ihmisten kasvojen lisäksi eläimiä ja erilaisia esineitä, joita Pinja pyrki kuvaamaan mahdollisimman realistisesti. Vähitellen Pinja alkoi ottaa puhelimellaan videopätkiä piirtämisestään ja lopulta lataamaan niitä Tiktokiin. 
  - Tiktokissa alkoi tulla mukavia kommentteja ja videoita on jaettu kivasti. Muut piirtäjät saattavat antaa vinkkejä ja parannusehdotuksia.
  Yksi erikoisimmista aihealueista on kolikko- ja setelipiirrokset, jotka saavat paljon katselukertoja. Toinen suosittu aihe on tietenkin erilaisiin meemeihin perustuvat piirrokset.
  - Suosituin videoni on Giant Chad -meemiin perustuvat piirros, jota on katsottu 380 000 kertaa.  
  Ensimmäistä vuottaan kuvallista ilmaisua opiskeleva Pinja aikoo perustaa omat nettisivut piirroksilleen ja animaatioilleen. 
  - Jatkan varmasti TikTokiin piirtämistä ja videoiden tekoa, Pinja kertoo ja keskittyy jo uuden piirroksen parissa ahertamista. 

Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti