torstai 22. helmikuuta 2024

"Ammatillisesti kova haaste"

Aleksi Peräkylä 
Haastattelimme Aleksi Peräkylää, joka on Gradian opiskelija ja mukana Muodin huipulla TV ohjelmassa. Aleksi on omien sanojensa mukaan perus-savolainen, jolla on juuri ja juuri selkäranka kohdillaan. Aleksi nauttii siitä, että saa puuhastella ja testailla uusia luovia ideoita ja toteuttaa itseään.

Aleksi saa inspiraationsa toisista ihmisistä. “Katon vaan millaisia kamoja ihmisillä on päällä ja alan siitä suoraan bongailemaan yksityiskohtia ja tekemään niistä omaa versiota.” 

Aleksi on mukana muodin huipulla ohjelmassa. “Aikanaan kun aloitin opinnot sanoin kavereille, että jos tää tulee niin mä haen, tavallaan läpällä, mutta sitten kun sinne oikeasti pääsi niin oli aika jännää. Kuvaushetkestä on niin kauan, että se on jo vähän unohtunut, mutta kun katsoo niitä jaksoja, niin tuntuu hölmöltä nähdä siellä itsensä. Se oli ammatillisesti kova haaste, että pystyi selviytymään kovissa aikatauluissa ja yllättävissä tehtävissä.”

Miten Gradialla opiskelu vaikuttanut? “Oon sen verran monta vuotta täällä viettänyt, että on kertynyt paljon osaamista ja oon hyppinyt koulutuksesta toiseen jotta ompelupaikka on säilynyt. Koska mulla ei itsellä ole työtilaa enkä koulun ulkopuolella ompele, niin jos ei olisi ollut opiskelumahdollisuutta täällä, taitotaso olisi varmasti heikompi. 

“Tulevaisuuden tavoitteena on oman alan työt mutta en halua olla yrittäjä tai mikään ykkösnimi, vaan hyvässä porukassa tai hyvässä firmassa tehdä mieluiten suunnittelun parissa töitä. Suosittelen kaikkia toteuttamaan omia unelmia, vaikka muiden mielestä ne ei olisi järkeviä.”

Teksti ja kuva Elias Hynynen ja Elina Jauhiainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti