tiistai 21. toukokuuta 2013

Sisustustekstiileillä tekniikat tutuiksi

Marja-Leena Klintin huovuttettu
huivi ja Virpi Niemisen kudottu ja
värjätty huivi
Aikuiskoulutuksen tekstiiliartesaanit rakensivat ensimmäisen näyttelynsä sisustustekstiileistä. Ensimmäisen vuoden tekniikkakurssien tuotoksen hehkuvat värejä ja esittelevät materiaalikokeiluja huovutuksen, kankaanpainannan ja kudonnan saralla.
  - Teemana oli tänä vuonna sisustustaminen. Opiskelijat saivat valita jonkin tietyn tilan, johon tekstiilit tulevat tai sitten he tekivät tuotteen yleiseen myyntiin, kouluttaja Satu Tammikari kertoo tehtävänannosta.
  Syksyllä opintonsa aloittaneet teksiiliopiskelijat kävivät neljän viikon tekniikkatyöpajat kudonnasta, kankaanpainannasta ja huovutuksesta, minkä jälkeen he aloittivat tuotteiden suunnittelun.
  - Näissä tehtävissä on nähtävillä käytännössä opiskelijoiden ensimmäiset tuotteet, Satu kertoo.
  Valmistusta edelsi erilaisia suunnittelukursseja ja myös tilasuunnitelun perusteita. Opiskelijat tekivät värikarttoja tiloista, joihin tuotteet tulevat.
  Tekniikkakurssien jälkeen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat tehneet sarjatuotteita, joita myytiin kädentaitomessuilla. Syksyllä on sitten vuorossa asiakastyö, jossa tuote suunnitellaan asiaakkaan tilauksen mukaan.
  Katso lisää kuvia Facebookista.

Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti