maanantai 17. maaliskuuta 2014

Valokuvaajat mainoskuvien jäljillä

Mielikuvitus ja sisäiset stylistimme pääsivät irti kun ryhdyimme kahlaamaan Jyväskylän Huoneteatterin pukuvuokraamoa lävitse mainos- ja trendikuvauksen kurssilla. Studion lattia täyttyi nopeasti erilaisista mekoista, meikeistä ja irtohiuksista kun pääsimme kokeilemaan ja toteuttamaan rönsyileviä ideoitamme.
  Valmiit kuvat tulostettiin A2-kokoisina, laitettiin kapalevylle ja ripustettiin näyttelyksi koulun seinälle.

Riikka Hänninen
Teimme aluksi leikekirjan, joka sisälsi 100 erilaista mainoskuvaa, jotka miellyttivät jollain tapaa eniten silmää. Oli se asia sitten asettelu, valo, värimaailma jne. Itse kiinnitin eniten huomiota kuvissa valon rakentamiseen. Mustavalkoiset kuvat myös miellyttivät silmääni.
 
 
  Leikekirjasta piti valita yksi kuva, joka säväytti eniten. Minä otin mustavalkoisen kuvan, joka oli hyvin pelkistetty. Mallilla oli vahva silmämeikki ja jyrkkä varjo kaulassa. Tavoittelin tässä kuvassa siis samaa pelkistettyä ideaa, mikä mallikuvassa oli, sekä kaulan varjoa. Pääasiassa kuvan pääidea oli valolla leikkiminen ja varjon luominen.
  Koko leikekirjan teon ideana oli, että meille itsellemme valkenisi, millaisia kuvaajia olemme ja mitkä asiat kiinnittävät eniten huomiomme. Itselleni valkeni, että pidän yksinkertaisen kauniista asioista ja eniten mustavalkoisista kuvista. Jos käyttäisin kuvissani taas värejä, niitä pitäisi olla kunnolla hienoja kontrasteja luoden.
  Tavoitteenani seinälle ripustetussa itse alusta loppuun suunnitellussa kuvassa oli saada aikaan nukkemainen tunnelma. Halusin mallistani mahdollisimman neutraalin, staattisen oloisen. Koska varjot ovat kuvassa melko jyrkkiä halusin tuoda vastapainoisesti pehmeyttä isoilla hiuksilla ja vaalealla mekolla ja sen laskoksilla.  
 
  Ideani kuvaan tuli mallin päällä olevasta mekosta, jonka löysin Jyväskylän huoneteatterin pukuvuokraamolta. En oikein osaa sanoa, mistä otin vaikutteita. Idea vain pälkähti päähäni. Satumaailmasta, luulisin.
  Olen ihan tyytyväinen kuvan lopputulokseen. Jos jotain muuttaisin, olisin tuonut mallin silmät paremmin esille. Sen lisäksi olisin halunnut saada mallin näyttämään yliluonnollisen pitkältä. Silloin kuva olisi pitänyt ottaa kauempaa, jolloin helmaa olisi näkynyt enemmän.
-Riikka Hänninen, kuva11

 
Eveliina Lahti
Tehtävänämme oli tehdä leikekirja mieleisistä mainoskuvista ja valita sieltä yksi lempikuva, joka piti toteuttaa itse.
  Leikekirjan merkitys oli saada selville omaa makua mainoskuvaamisessa. Itse tykkään kontrastisista ja mustavalkoisista kuvista. Mielestäni onnistuin tavoitteessani.
  Saimme Jyväskylän huoneteatterin pukuvuokraamosta pukuja kuvauksiimme, valitsimme sieltä yhden asukokonaisuuden ja päättää itse kaiken kuvan osalta. Pidän paljon sotauniformuista, joten se pisti heti silmääni pukuvuokraamolla. Pidän myös paljon zombielokuvista, joten halusin maskeerata mallini zombisotilaaksi.

 
Inspiraation lähteenä toimi myös yksi idoleistani, Rick Genest (aka Zombieboy), joka on tatuoinut itsensä luurankozombiksi. Maskeeraukseen otin mallia hänen

Netta Saikkonen
 Teimme kurssin alussa leikekirjan, johon piti etsiä vähintään sata omasta mielestä hienoa mainoskuvaa. Leikekirjan tarkoitus oli auttaa huomaamaan, mitkä eri asiat kuvissa miellyttävät omaa silmää ja löytää “oma tyyli”. Itse huomasin, että kontrastiset mustavalkokuvat ovat mieleeni.
 
Omasta leikekirjasta piti valita yksi lempikuva, ja tehdä siitä mahdollisimman samantyylinen oma versio mm. valaistuksen avulla. Itse valitsin melko yksinkertaisen mustavalkokuvan, jossa oli hyvin voimakkaita varjoja.
 
  Seinälle tulostettuun kuvaan idean sain oikeastaan vasta kun pääsimme penkomaan Jyväskylän huoneteatterin pukuvuokraamon varastoja ja valitsemaan mieleisemme puvun. Halusin käyttää valitsemaani runsashelmaista mekkoa hyödyksi ja saada aikaan tunnelmaltaan dramaattisen kuvan. 
Olen melko tyytyväinen lopputulokseen ja lopullinen kuva näyttääkin lähes siltä, mitä olin suunnitellutkin.  

Sanni Hirvonen
Tavoittelin siinä herkkää ja pehmeää valoa. Halusin ottaa kuvan studiossa ilman taustakangasta, sillä alkuperäisessä kuvassa oli samalla tavalla.

Leikekirjan merkitys ei minulle ole sen kummoisempi. Huomasin kuvia valitessani, että kuvat jotka valitsin olivat samankaltaisia mitä itse otan, tai tavoittelen ottavani. Oli hauska bongata leikekirjasta "oman kuvaustyylin tapaisia" kuvia.


Tämä kuva on henkilökohtainen suosikkini koko kurssin aikana otetuista kuvista. Onnistuin tavoitteessani hyvin, sillä tavoitteena oli saada Netta itkemään vesivärejä. Ja se että mistä keksin vesiväri-itkun, on syntynyt täysin vain mielikuvituksestani.

Heidi Talvilahti
 Toisintokuvassa tavoittelin samankaltaisia valoja. Valitsin mallille mahdollisimman samankaltaisen vaatetuksen ja pyrin ohjaamaan mallia samaan asentoon kuin toisen kuvan malli. Leikekirjan merkitys ei ollut minulle aivan selvillä sillä olin matkoilla kun tehtävä jaettiin, mutta sitä kootessani näin paljon siistejä juttuja joita haluan hyödyntää myöhemmin omissa kuvauksissani ja tajusin itse että minua selvästi miellyttäää tietynlaiset kuvat. Panin merkille että esimerkiksi alhaaltapäin otettu kuva miellytti omaa silmääni.

  Tulostettuun kuvaankaan minulla ei ollut ideaa ennenkuin kävimme Huoneteatterilla vuokraamassa pukuja. Näin todella paljon erilaisia rooliasuja, mutta tiesin jo sen verran että haluan kuvan olevan enemmän muotilehden sivuilta kuin menninkäistanssiesityksen juliste. Kiinnitin vaatteissa huomiota yksityiskohtiin ja mietin miltä ne näyttäisivät mallin päällä ja minkälaisia erilaisia muotoja saisin niillä kuvaan. Valitsin ehkä rumimman mekon koko vuokraamosta, koska pidin siinä olevaa kaulusta hyvännäköisenä ja yhdistin siihen jonkinnäköisen viitan. Sain ideaa haalimastani leikekirjasta jossa oli paljon yksinkertaisia kuvia, valoja ja erilaisia muotoja myös.


 
  Mielestäni onnistuin tavoitteissani. Sain toisintokuvaan samankaltaista valoa ja fantasiakuvastani tuli kivan yksinkertainen.

Vilma Keskinen
Kuvasin toisintokuvan Dolce & Gabbanan mainoskuvasta. Olen pitkään halunnut kokeilla kuvata alusvaate kuvia joten siitä päädyin valitsemaan kuvan jonka jäljensin.Leikekirjan merkitys ei ollut hirveän suuri kuvan valitsemiseen, sillä tiesin että kuvaan kyseisen kuvan. 
 
 
Tulostetun kuvan tavoitteena oli saada pin up tyylinen kuva. Idean kuvaan sain huoneteatterilta vuokraamista vaatteista.

Essi Kauppila
Toisintokuvassani tavoittelin sinisen, punaisen ja valkoisen värin maailmaa ja naisellisuutta. Halusin toisintaa nimenomaan kyseisen kuvan, koska sininen, punainen ja valkoinen väri miellyttivät silmääni. 
 
 
  Leikekirjan merkitys kuvan valitsemiseen oli suuri, koska leikekirjassani oli paljon kuvia, joissa edellä mainitut värit myös esiintyivät.


  Tulostetun kuvan tavoitteena oli saada moderni, mutta ei liian siisti intiaanityylinen kuva. Idea kuvan ottamiseen syntyi mallin ulkonäöllisistä suomalaisuudesta poikkeavista piirteistä. Onnistuin tavoitteessani mielestäni kohtuullisen hyvin puvustuksen vaikeuden huomioonottaen.

Tekstit ja kuvat Kuva11


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti