tiistai 11. maaliskuuta 2014

Vierailijat Hollannista artesaanien opissa

Aune Rugojeva näyttää Ilona Ishelle, miten kuparia hiotaan.
Opiskelijavieraat Hollannista kävivät tervehtimässä artesaaneja ja tutustumassa käsillä tekemisen ihmeelliseen maailmaan. Artesaanit opettivat vieraille mm. kuparikorujen valmistusta, taontaa ja huovutusta. Otettiinpa vieraista myös yhteispotretti kuva-artesaanien studiossa.
  Tiistaiaamuna Ilona Ishe Monnichenista Hollannista pääsi kokeilemaan kuparikorun tekoa metallialan opiskelijan Aune Rugojevan opastamana.
  - Varoitin tekemästä liian vaikeita muotoja mutta he onnistuivat heti, Aune ihaili Ilonan korua. 
  3D -suunnittelua Horizonin ammattioppilaitoksessa Hoornissa opiskeleva Ilona on käynyt Jyväskylän ammattiopiston eri toimipisteissä tutustumassa suomalaiseen koulutukseen ja katsellut kaupunkia vapaa-ajalla. Kahden viikon visiitti päättyy perjantaina.

Iltapäivällä vieraat pääsivät takomaan.
Elias Häyrynen tarkkkailee.
  Ilonan opiskelut Hoornissa kestavat neljä vuotta, minkä jälkeen vaihtoehtoina ovat alan korkempi koulutus tai työelämä yritysten somistamisen, sisustussuunnittelun ja 3-mallinnosten parissa. Ilona tavoitteet ovat selvät.
  - Haluan päästä suunnittelemaan teemapuistoja ja eläintarhoja, Ilona sanoo ja kertoo pyrkivänsä heti seuraavassa työharjoittelussa johonkin alan yritykseen, joka suunnittelee kyseisiä ympäristöjä.
  Vierailu liittyy Design accross borders -hankkeeseen, jossa luodaan kansainvälistä oppilaitosten välistä muotoilualan yhteistyötä. Jyväskylän ammattiopistosta mukana on ollut artesaanien lisäksi painoviestinnän ja av-alan opiskelijoita ja opettajia.
  Hollanninvieraiden ajasta Jyväskylässä suurin osa kuluu painoviestinnän mukana, missä he tekevät oman lehden vierailustaan. Myöhemmin luvassa on myös Youtube-videoita matkasta.

Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti