maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tshekinvieraat suunnittelivat liikkuvat tuolit

Meillä oli Petäjävedellä vieraana 8 opiskelijaa ja yksi opettaja Liberecistä, Tsekistä. Tsekkiläiset suunnittelun opiskelijat ja Petäjäveden 1. vuoden artesaaniopiskelijat työskentelivät kahden viikon ajan yhteisen projektin tiimoilta.
  Tsekkiläisten opiskelijoiden tehtävänä oli suunnitella liikkuva tuoli, joka mahdollistaa istumisen eri asennoissa eri lihaksia aktivoiden. Artesaaniopiskelijoiden tehtävänä oli omien töidensä ohella kommentoida tuolin rakennetta ja sen toteuttamismahdollisuuksia. Opiskelijat oli jaettu sattumanvaraisesti Tsekki-Suomi -pareihin. Alun jännityksen jälkeen yhdessä työskentely oli hauskaa ja myös antoisaa kaikille osapuolille. Osa kuvissa näkyvistä valmiista suunnitelmista on tarkoitus toteuttaa 1. vuoden artesaaniopiskelijoiden toimesta vielä tämän kevään aikana.
  Tämä oli toinen vierailu Petäjävedelle Liberecin koulusta (Secondary School of Furniture Design and Construction) ja Tsekit ovat jo anoneet rahoitusta seuraavaan vierailuun ensi vuonna!
  Myös aikuisopiston opiskelijat osallistuivat yhteistyöhön. He veivät Tsekkiläiset opiskelijat pilkille ja näyttivät kuinka verkoilla kalastetaan talvella jään alta. 
  Tämän linkin kautta pääset katsomaan lisää kuvia tämän vuoden vierailusta.
http://www.skolakaterinky.cz/obory/design-interieru/2014-01-cesta-na-sever
  Tässä vielä kuvia edellisen vuoden 2013 vierailusta.
http://www.skolakaterinky.cz/obory/design-interieru/staz-studentu-sstdn-do-finska 

Teksti Manu Seman

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti