torstai 10. huhtikuuta 2014

Opinnäytetyöt arvioinnissa

Nadja Arppe asusteiden äärellä.
Artesaanit ovat esitelleet osaamistaan opinnäyteseminaareissa kolmen päivän ajan Petäjävedellä ja Jyväskylässä Suomen käsityön museossa. Seminaareissa on nähty monenmoisia taidonnäytteitä taskukelloista tanssipukuihin.
  Vaatetuspuolelta valmistuva Nadja Arppe kertoi omasta virkkaamalla toteutetusta taideteoksestaan, jonka hän valmisti Slovakiassa järjestettävää kansainvälistä tekstiilitaidetta esittelevää näyttelyä varten. Nadjan teos on pellavasta ja kuparilangasta virkattu koru, jota voi kantaa hiuksissa esim. nutturan päällä. Vaikutteita ja inspiraatiota Nadja otti luonnosta ja virkkausta hyödyntävästä nykytaiteesta, jossa perinteiset virkkaustavat saavat kyytiä.
  - Halusin tehdä teoksen, jossa yhdistyy maa, avaruus ja ihminen. Maata edustaa pellava, avaruutta kuparilanka, joka sädehtii kuin tähdet. Ihminen tulee mukaan korun kantajan kautta, Nadja kertoo teoksestaan.
Ja näin Nadjan asusteita kannetaan.
  Kuopiosta muotoilijaksi jo aiemmin valmistunut Nadja on ottanut osaa jo useisiin kansainvälisiin näyttelyihin mm. huovutustöillään ja lapsille suunnatuilla tekstiiliveistoksilla. Nadja tekee myös taidekeramiikkaa ja kauniita, perinteisestä kansantaiteesta vaikutteita saavia piirroksia, joita voi ihailla hänen blogissaan:
www.nadjaarppedesign.blogspot.fi


Teksti Mika Nykänen, kuvat Mika Nykänen ja Nadja Arppe 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti