torstai 24. huhtikuuta 2014

Kohta päästään Kierto -kotia sisustamaan

Suvi Kotirannan nahkatakeista 
kierrätetyt tyynyt tuovat 
sisutukseen modernia ilmettä.
Nahkatakit ovat muuttuneet tyynyiksi, huopa kiveksi ja vanhat puimurin lamput valaisimiksi, kun opiskelijat ovat valmistaneet tuotteita kesän asuntomessuille Jyväskylään. Aikuisopiskelijoiden kevät on ollut kiireinen, kun ollaan työstetty tuotteita kahteen eri kohteeseen asuntomessualueelle. Toinen kohde on HauHaus, jonne opiskelijat ovat toteuttaneet koiramaisia tuotteita asiakkaan tilauksesta.
  Toinen kohteemme on Kierto –koti, ihan oma sisustuskohde Maailmanpylvään 12. kerroksessa. Kierto -kodista kerroimmekin täällä blogissa helmikuussa. Eli kyseessä on laadukas, kestävän kehityksen ja kierrätyksen hengessä toteutettu kädentaitojen koti, jonka sisustavat yhteistyössä Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusala ja Keski-Suomi kierrättää ry.
  Kevään aikana opiskelijat ovat suunnitelleet ja hahmotelleet sisustusta rakentamalla pienoismallin asunnosta. Pienet huonekalut ja tekstiilit ovat havainnollisia ja näin kaikilla tekijöillä on kokonaiskuva asunnon tulevasta sisustuksesta. Se on lähtökohta, jotta valmistuvat tuotteet ja tekstiilit toimivat kauniisti yhdessä.
  Projektissa on ollut mukana kymmeniä opiskelijoita ja apua olemme saaneet myös AO:n muiden linjojen opiskelijoilta mm. valokuvauksen opiskelijat ovat kuvanneet projektiamme ja graafisen puolen opiskelijat ovat tehneet meille esittelymateriaalia.
Sympaattiset Valon kansaa 
–valaisimet on valmistanut 
Tuomas Pynnönen.  
  Yhteistyötä teemme myös entisten opiskelijoidemme kanssa. Käsityöläisinä ja yhteistyökumppaneina toimivien ammattilaisten apua olemme saamme mm. valaisimien valmistuksessa , verhoilussa ja somistuksessa.
  Toukokuussa pääsemme vihdoin viemään ensimmäisiä tuotteita asuntoon ja sisustamaan. Sitä ennen on kuitenkin vielä monta touhukasta työpäivää, paljon tekemistä ja monen monta viimeisteltävää yksityiskohtaa.

HausHausin löydät täältä:


Teksti Kaisa Kotanen, kuvat Anna Mäkelä ja Pekka Seppänen

1 kommentti:

  1. Vei aika kauan, kun tajusin että Maailmanpylväs ja HauHaus on eriasioita. Ihmettelin, eetä miski tuo linkki on Kierto -kodin alla.
    kannattaa esitellä asuntoja ihan erikseen, kun tuota paperia riittää .:)
    terkuin Sirpa L

    VastaaPoista