keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Opinnäyte valaisee Harmoonia

Nikin kynttilätelineet tässä kuvassa vielä koulun 
näyttelytilassa.
Metallisepäksi opiskeleva Niki Lampi päätti ottaa haasteen vastaan, kun ravintola Harmooni otti yhteyttä talvella kouluun tilaus mielessään. Kyseessä oli ravintolasaliin sijoitettavat kynttilätelineet, joiden tuli sopia jugend-tyyliseen rakennukseen sekä suunnitteilla olleeseen sisustukseen.
  Niki aloitti selvittämällä jugendin ja art nouveaun tyylipiirteitä luonnoksia varten. Hän oli käynyt läpi tyylikausia kulttuuritiedon tunneilla mutta mitään jugendiin viittaavaa hän ei ollut koskaan toteuttanut valmiiksi asti.
  Tiedonkeruun edetessä Niki huomasi, että Jugend-tyylisiä kynttilätelineitä ja -jalkoja löytyi yllättävän vähän. Niki ottikin lähtökohdakseen erilaiset muodot arkkitehtuurissa ja ornamenteissa. Vieraileva seppäopettaja Gabor Szombathy antoi Nikille hyviä kirjoja ja käytännön vinkkejä, joilla hän pääsi eteenpäin.
  Työ eteni nopeasti siihen pisteeseen, että hän saattoi esitellä ehdotuksia tilaajalle. Piirustusten tyydyttäessä Harmoonia Niki takoi telineparin koulun ahjon äärellä ja esitteli valmiin työn Suomen käsityön museossa.
  Nikin Kynttilänjalkoja voi käydä ihailemassa juuri avatussa Ravintola Harmoonissa Jyväskylän keskustassa matkakeskusta vastapäätä.
  Nikin työn löytyy myös tämän blogin Valitut kuvat -sivulta. Artesaanien opinnäytteet ovat nyt esillä koulun osastoille rakennetussa näyttelyssä ja kokosimme Valitut kuvat -sivulle kattauksen, jotka on ryhmitelty eri alojen mukaan. Itse työt ovat satunnaisessa järjestyksessä.

Teksti ja kuva Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti