torstai 4. helmikuuta 2016

Valokuvaajat museokierroksella

Iina koki pysäyttävän hetken valokuvataiteen museossa.
Valokuvauksen opiskelijat kävivät perjantaina perinteisellä Helsingin kierroksella tutustumassa oman alan pyhimpään, eli Valokuvataiteen museoon, sekä tarjolla oleviin näyttelyihin. Tällä kertaa matkassa olivat ensimmäisen ja kolmannen vuoden opiskelijat.
Pimiön punaisessa valossa.
  Valokuvataiteen museolla oli muhkea paketti kaikille perinteisestä valokuvauksesta kiinnostuneille, sillä salit oli täytetty pimiötekniikkaa esittelevällä materiaalilla. Mukana oli kuvien lisäksi valtava määrä suurennuskoneita ja kokonainen punavalolla valaistu pimiö, jossa oli mahdollista jopa haistella pimiön tuoksuja.
  Näyttelyn aihe sopi ensimmäisen vuoden opiskelijoille kuin nyrkki silmään, sillä he olivat juuri saanet valmiiksi perinteisen filmikuvauksen ja pimiötyöskentelyn opinnot. Museossa oli mielenkiintoista vertailla omia aikaansaannoksia mestareiden tuotoksiin.
Cartier-Bressonin jäljillä Ateneumissa.
  Astetta kovempi haaste odotti Ateneumissa, missä oli esillä kattava näyttely yhden ehkä kaikkien aikojen suurimman valokuvaajan Henri Cartier-Bressonin elämäntyöstä. Ratkaisevan hetken ja sommittelun mestarin tuotanto täytti koko Ateneumin keskikerroksen. Joukossa olivat kaikki legendaariset kuvat, joita valokuvan historian kirjat pullistelevat ja joista Cartier-Bresson on tullut suurelle yleisölle tutuksi. Erityisen hienoa oli nähdä alkuperäisvedoksia, joissa filmin ja valokuvapaperin kaunis piirto tuli hienosti esiin.
  Opiskelijoille matka oli melkoinen rautaisannos perinteistä mustavalkoista valokuvaa ja paluumatkalla olikin mukava katsella omia värillisiä kännykkäotoksia kohteista.

Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti