tiistai 16. helmikuuta 2016

Vilma teki hupparin Atlantin taakse

Vilma esitteli hupparinsa ennen
lähettämistä asiakkaalle.
Suomen pitkään laahannut vienti piristyy. Ainakin yhden hupparin osalta. Vaatetusalan artesaaniksi opiskeleva Vilma Salmi nimittäin löysi asiakkaan Amerikan Yhdysvaltojen Kaliforniasta ja teki hänelle hupparin osana koulutehtävää.
  - Tutustuin häneen netissä samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten piireissä, ja kun hän sai tietää minun olevan vaatetusalan artesaani, hän pyysi minua tekemään hupparin, josta hän oli aina haaveillut, Vilma kertoo.
  Haaveen taustalla on se, että tilaaja on ammatiltaan graafisen alan taiteilija ja hän on piirtänyt itsestään taiteilijaprofiilikuvan, jossa hän on pukeutunut violettiin, tiikeriraidoitettuun ja lurppakorvilla varustettuun huppariin. 
  - Nyt hän voi esiintyä samassa asusteessa kuin piirroksessaan, Vilma iloitsee.
  Hupparin nimeksi tuli osuvasti The infamous Tiger-Cow hoodie. Itse hupparin toteutuksessa ei kauan mennyt, sen verran yksinkertaisista kaavoista kokeneelle tekijälle oli kysymys. Olennaisempaa olikin hauskan eläinteeman toteuttaminen asiakkaan toiveiden mukaisesti.
  Erityisen innostunut Vilma on kansainvälisten yhteyksien luomisesta ja uudesta tavasta löytää asiakkaita.
  - Asiakkaita voi löytyä yllättävistä paikoista, Vilma sanoo.
  Samaa mieltä on vaatetusalan lehtori Irmeli Raitanen, joka on seurannut Vilman työskentelyä.
  - Artesaanien tulisi ehdottomasti hakeutua näille uusille areenoille ja etsiä asiakkaitaan kansainvälisesti. Tulevaisuuden markkinat artesaaneille ovat siellä, Irmeli sanoo.


Teksti ja kuva Mika Nykänen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti