Metallipajassa tehtiin mm. rannekoruja Tanno
Tammisen johdolla.
|
Valon kaupungissa. |
- Meille oli suuri haaste päästä osaksi Valon kaupunki-tapahtumaa, ryhmän opettaja Jitka Madlova kertoo. - Oli mahtavaa nähdä kuinka ihmiset katselivat teoksiamme ja kuinka lapset leikkivät niillä.
Työskentely valoteosten parissa mahdollisti uudenlaisen työskentelytavan, sillä Liberecissä opiskelussa painottuu pääasiassa suunnitteluun. Käytännön työ erilaisten materiaalien parissa oli opiskelijoille virkistävä kokemus.
- Meillä projektit kestävät paljon pidempään ja niihin yhdistetään monenlaisia kursseja. Täällä pääsimme keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, joten työskentely oli paljon intensiivisempää.
Opiskelijat innostuivat käytännön pajatyöskentelystä niin kovasti, että opettaja metallialan opettaja Tanno Tamminen sai jäädä tunneiksi ylitöihin näyttämään takomisen saloja.
- He eivät halunneet lähteä koulusta ennen kuin kaikki oli saatu valmiiksi, Jitka kertoo.
Suurin osa ajasta meni puuosastolla, missä opiskelijat perehtyivät erilaisiin puulajeihin ja työstivät omat teoksensa Valon kaupunkia varten.
- Opiskelijat saivat höylätä ensimmäistä kertaa ja kokeilla eri tekniikoita, puualan opettaja Manu Semann kertoo.
Höyläämisestä syntyi pallomainen Sun -teos, jonka pinta muodostuu ohuista lastuista ja niihin heijastetusta valosta.
Muotoilualalle suuntautuvat opiskelijat tutustuivat Luovan kampuksen lisäksi myös tietenkin Alvar Aallon tuotantoon eri puolilla Jyväskylää mukaan lukien Säynätsalon kunnantalon ja Muuratsalon koetalon.
- Jyväskylä on Alvar Aallon kaupunki ja me rakastamme Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua, Jitka ihailee.
Kotona Liberecissä odottavat opinnot, joiden jälkeen edessä on työelämä tai jatko-opinnot yliopistossa. Jyväskylä teki kuitenkin pysyvän vaikutuksen nuoriin.
- Tämä oli elämäni paras matka. Toivottavasti pääsen vielä joskus takaisin Suomeen, Katerine Hofmanova sanoo.
Teksti ja kuva Mika Nykänen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti