keskiviikko 29. elokuuta 2018

Kokeilemalla alkuun

Sini Kunnilan hedelmävati.
Käsi- ja taideteollisuusalan opiskelijat ovat aloittaneet syksyn tutustumalla kaikkiin niihin mahdollisuuksiin, jotka Luova kampus heille opiskelijoina tarjoaa. Tutuksi ovat tulleet niin huovuttaminen, puun työstö kuin takominenkin. Jokainen opiskelija kiertää osastot läpi ja suunnittelee ja valmistaa tuotteen siitä materiaalista, mikä on tarjolla. Jokaisella osastolla vietetään viikko, jonka aikana materiaali tulee tutuksi erilaisten harjoitusten avulla.
  Kiertopajojen tarkoitus on avata eri materiaalien mahdollisuuksia kaikille riippumatta siitä, mille alalle tai materiaaliin opiskelija tulee myöhemmissä opinnoissa keskittymään. Eihän käsi- ja taideteollisuus alan tuotteet aina ole vain yhdestä materiaalista valmistettuja. Esimerkiksi puualan opiskelija voi perehtyä verhoiluun tai metalliosien lisäämiseen omiin tuotteisiinsa samoin kuin puukontekijän on osattava valmistaa puinen kahva ja kenties nahkainen tuppikin.
Janne Hokkasen pannunalusta
  Kiertopajojen jälkeen koittaa hetki, jolloin oma suuntautumisala lopullisesti valitaan. Opiskelijat ovat kouluun hakiessaan ilmoittaneet oman toiveensa suuntautumisalasta mutta totuuden hetki koittaa vasta sitten, kun kaikkia materiaaleja on kokeiltu. Joskus metallia opiskelemaan tulleen mieli on muuttunut, kun on päässyt kokeilemaan vaikkapa huovuttamsen saloja. Tällöin on mahdollista vaihtaa suuntautumisalaa tai laatia oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon voi ottaa mukaan muitakin opintoja kuin mitä on alunperin suunnitellut.
  Tehtävänä metalliosastolla oli kulhon tai hedelmätarjottimen suunnittelu ja valmistus, kun taas puupuolella lähdettiin pohtimaan pannunalustan mahdollisuuksia. Ohessa muutama esimerkki työpajojen tuotoksista.
  Katso lisää tuotteita ja tunnelmia kiertopajoista Facebook-sivultamme.
Teksti Mika Nykänen, kuvat opiskelijoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti