perjantai 7. lokakuuta 2022

Vaihto-opiskelijat valaisivat Hohtavan Kankaan

Jirina, Veronika, Zuzana ja Aneta.
Hohtava Kangas on ohi ja Luovan kampuksen työsaleihin on palannut taas tavallisen luova ahertaminen uusien projektien parissa. Onnistuneen tapahtuman luominen ei tällä kertaa ollut pelkästään Luovan kampuksen omien opiskelijoiden käsissä, vaan suuri apu tuli pitkästä aikaa koronavuosien jälkeen taas vaihto-opiskelijoilta. 

Tshekkiläiset ja saksalaiset muotoilualan opiskelijat käärivät hihansa ja tekivät upeat teokset Hohtavan Kankaan valoteosvalikoimaan. Pihalla loistivat Liberecin muotoiluoppilaitoksen opiskelijoiden valokuutiot, jotka he rakensivat Veli-Antti Virtasen johdolla kahden viikon ajan ja sisällä Luovan kampuksen luentosalissa varjoja seinälle heijasti Garmisch-Partenkirchenin muotoiluoppilaitoksen kasvattien tekemä Rauhankyyhky -teos. 

Tshekkiläiset aloittivat omien veistosten suunnittelemisen jo kotona Liberecissa aiemmin syksyllä pidettyjen videopalaverien jälkeen. Luovalle kampukselle he saapuivat valmiit suunnitelmat mukanaan. Työpajassa teoksia alettiin sitten rakentamaan ja valoja testattiin käytännössä. 

Jakub, Toma's, Jirina, Pavla ja Nikola.
Lopputuloksena oli upeasti hohtavia valokuutioita, joiden sisään syntyi aivan oma maailma. 
Tsekkien vierailu ei ollut pelkkää työntekoa sillä pariin viikkoon mahtui myös retkiä Jyväskylään ja muuallekin lähiympäristöön.
- Otimme osaa ammattikorkeakoululaisten illanviettoihin ja saimme jopa haalarit, Pavla Domaci kertoo.

Viimeisenä iltana isännät veivät tshekkiläiset vieraat uimaan Tuomiojärvelle. 
- Se oli mahtavaa, iloiset tsekit sanovat yhteen ääneen.
Molemmat vierailut olivat osa Erasmus-vaihto-ohjelmaa.
Teksti ja kuvat Mika Nykänen
Lisää kuvia Facebook-sivullamme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti