tiistai 17. tammikuuta 2023

Nunnat ja konnat puetaan Luovan kampuksen vaatteilla

Eva Nudel kuvaa Selina Elomaata.
- On erittäin opettavaista, että jokainen opiskelija pääsee näkemään, mikä merkitys hänen panoksellaan on tässä valtavassa kokonaisuudessa, ohjaaja Erika Hast pohtii Luovan kampuksen valokuvastudiossa. Erika on tullut seuraamaan ohjaamansa Nunnia ja konnia -musikaalin promokuvausten etenemistä. 

- Tämä produktio yhdistää kymmeniä opiskelijoita eri oppilaitoksista yhteiseen ponnistukseen, tuottaja Anne-Mari Kunelius sanoo tyytyväisenä.   

Suomalaisen musiikkikampuksen tuottama ja Hastin ohjaama musikaali Nunnia ja konnia saa ensi-iltansa 17.2. Siltasalissa yli puolen vuoden valmistelun jälkeen. Luovan kampuksen mittatilausompelijan opintoja tekevät opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat musikaalin puvustuksen lehtori Heli Mäkisen johdolla.

Urakka oli melkoinen, sillä musikaalissa esiintyy yli kaksikymmentä näyttelijää ja laulajaa Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja yliopiston musiikin koulutuksesta. Perinteisten nunnapukujen lisäksi pukuja tehtiin yökerholaulajille, gangstereille ja fantasiamaailmassa liihotteleville glitter-nunnille. 

- Yhdessä pohdimme värimaailmaa ja puvustuksen yleisiä suuntia, mutta varsinainen suunnittelu ja toteutus on täysin Luovan kampuksen työtä, Hast kertoo. 

Gradian opiskelijoiden kädenjälki näkyy kaikkialla esityksessä.

Nunnapukujen kaavoista kaikki lähtee.
- Hius- ja kauneusalan opiskelijat tekevät kaikki meikit ja kampaukset ja media-alan opiskelijat toteuttavat ääni- ja valotuotannon. Samoin led-paneeleilla luotu virtuaalilavastus on media-alan työtä, Kunelius luettelee.

- Se minkä katsoja näkee, on vain jäävuoren huippu kaikesta siitä työmäärästä, mitä tähän on laitettu, Hast ja Kunelius sanovat kuin yhdestä suusta. 

Kaikki ei kuitenkaan ole vielä ihan valmista. Samaan aikaan kun Eva Nudel kuvaa julistekuvia Luovan kampuksen studiossa, vaatetuksen työsalissa Heli Mäkisen opiskelijoiden käsissä sakset leikkaavat mustaa kangasta nunnapukuihin. 

Koko komeus on nähtävillä sitten Siltasalissa helmikuussa. Tässä linkissä lisää tietoa Nunnista ja konnista!

Teksti ja kuvat Mika Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti