keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Artesaanien kesämuistoja: Sorsakosken kylätapahtumassa

Osallistuimme 28.6.2013 Sorsakosken kylätoimikunnan järjestämään Rompetori-tapahtumaan, jossa oli esillä vanhoja ammatteja ja työstömenetelmiä kuin myös elävää musiikkia ja erilaisia nykyaikaisia töitä. Sorsakoski on kylä Pohjois-Savossa noin 50 km kuopiosta etelään.
  Saimme Paulilta tiedon mahdollisuudesta osallistua kylän omaan tapahtumaan, ja opiskelijoita kun olemme, meille tarjottiin ilmainen työtila kylätoimikunnan puolesta. Tapahtumaa edeltävänä päivänä varasimme tarvittavat työvälineet (ahjot, alasimet yms.) ja tuotteet koululta valmiiksi lähtöä varten, mukaanlukien koulun plagaatit.
  Avainten unohtamisesta johtuen osat Paulin tuotteista jäivät lukkojen taakse joka hieman iski kapuloita rattaisiin mutta se ei intoa estänyt!
  Lähdimme aamusta aikaisin ajamaan Jyväskylästä Sorsakoskelle, olimme hyvissä ajoin jo perillä. Tapahtumapaikalla purimme kuorman ja asettelimme myyntipaikan valmiiksi. Ihmisiä alkoi pian virtaamaan jo tapahtumaan, joten saimme samantien monta uteliasta silmäparia seuraksemme, jotka olivat aidosti kiinnostuneita meidän artesaanien työskentelystä. Muita näytösluontoisesti töitään esitteleviä kollegoja meillä oli mm. tervanpolttaja, kylähullu ja moottorisahaveistäjä.

Jenni, Olli ja Pauli Sorsakosken Rompertorilla.
  Päivä ja tapahtuma olivat todella onnistuneita, vaikka kiirettä pitikin näytöksien ja asiakkaille juttelun lomassa. Ihmisten into käsintehtyjen tuotteiden valmistuksen seuraamiseen sekä hankkimiseen piristi päivää entisestään. Koulumme sai positiivista mainosta sekä aitoa kiinnostusta niin vanhempien kuin nuortenkin osalta. Toivottavasti pääsemme osallistumaan tapahtumaan tulevaisuudessakin!
  Erityiskiitokset seuraamme liittyneelle kuvaajalle Lauri Lempiäiselle.

Teksti Jenni Myllykoski, Pauli Alatarvas ja Olli Keinänen
Kuva Lauri Lempiäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti