tiistai 20. tammikuuta 2015

Tekstiilit asiakastyönä lentoasemalle

Suomalaisia tunnelmia lentoasemalla.
Jyväskylän aikuisopiston tekstiilipuolen opiskelijat valmistivat syksyn aikana Jyväskylän lentoaseman Sky cafe & Foodiin  sisustustekstiilejä. Lentokentän kahvila ja ravintolatilat kaipasivat uutta ilmettä ja piristystä. Artesaaniopiskelijat toteuttivat tekstiilit opintoihin kuuluvana asiakaslähtöisenä projektina. Asiakkaan toiveena oli, että tekstiileissä näkyisi teemoina suomalaisuus ja ilmailu.
  Kahvilan iso peräseinä sai uuden kolmiosaisen tekstiilisarjan, kahvilan ikkunat pellavaiset ikkunatekstiilit ja pöydille valmistettiin kauniit huopakukat. Lisäksi lasten nurkkaus sai uuden, raikkaan ja lennokkaan ilmeen uusilla tekstiileillä.
  Jyväskylän aikuisopiston kahvila-ravintola Sky Cafe & Food toimii Jyväskylän lentoasemalla Tikkakoskella. Sky Cafe & Foodin koko toiminta toteutetaan aikuisopiskelijoiden työelämälähtöisenä oppimisympäristönä.
  Kahvila-ravintolapalveluiden ohella on tarjolla kokouspalveluita. Lisäksi opiskelijaryhmät toteuttavat lentoasemalla vuoden mittaan myös erilaisia teematapahtumia tilauslentojen aikataulujen puitteissa.
  Kuvassa kahvilan seinälle ripustettuna kolmiosainen huovutettu ja kudottu tekstiiliteos "Unelmointia taivaansinessä".  Teoksen ovat suunnitelleet ja valmistaneet Marita Airola, Ritva Pitkänen, Pirkko Kujala ja Antti Koivisto (puuosat).    

Teksti Kaisa Kotanen, kuva Riku Luomaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti