tiistai 13. syyskuuta 2016

Ensimmäiset työt esille

Ötökän ja hedelmävadin yhdistelmä.
Artesaaniopiskelijat päättivät kiertopajaviikkonsa laittamalla työnsä esille Luovan kampuksen tiloihin. Metalli-, puu-, tekstiili- ja vaatetuspajoissa aherretut tunnit tiivistyvät upeaan kokonaisuuteen, jota Luovan kampuksen väki ja vieraat saavat ihailla parin viikon ajan.
  Opiskelijat saivat valita kaksi omasta mielestään parasta työtä ja suunnitella niiden esillepanon toisen kerroksen aulaan. Töitä kertyi tasaisisesti kaikista pajoista. Tekijöiden oma maailma ja elinpiiri näkyy töissä raikkaalla tavalla.
  Puupajassa opiskelijat saivat suunnitella ja toteuttaa pannunalusen. Tehtävä innoitti useat opiskelijat viittaaman lähtökohtiin, joita harvemmin on nähty kuumien astioiden alla.
  Metallipajassa opiskelijoiden mielikuvitusta ruokittiin ötökkäteemalla ja lopputuloksena oli  hedelmävateja, joissa erilaiset eläimet ja siivet loistavat metalliin pakotettuna.
  Tekstiilipuolella huovutuksen avulla oli tarkoitus tehdä lasinalusia mutta näyttelyyn asti ei päätynyt yhtään tämän tehtävän tuotosta. Sen sijaan opiskelijat innostuivat toteuttamaan omia ideoita, joissa esiintyy hupaisia eläimiä ja sarjakuvahahmoja.
  Vaatetuksessa ilmaisulle annettiin raamit. Itse suunnitellun kassin koristelussa tuli olla ympyröitä, neliöitä ja kolmioita.
  Positiiviset kokemukset vieraista materiaaleista saivat monet opiskelijat miettimään uudelleen oman materiaalin valintaa. Aiemmin varmalta tuntunut valinta ei ollutkaan ihan itsestään selvä. Onneksi eri alojen yhdistäminen on mahdollista myöhemmin opintojen aikana.
  Katso näyttelyn satoa Facebook-sivultamme.
Teksti ja kuvat Mika Nykänen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti