perjantai 30. syyskuuta 2016

Luova kampus rakentaa installaatiota Ivana Helsingin kanssa

Ivana Helsingin suunnittelemat paidat saivat
opiskelijoiden suut messingille.
Jyväskylän kävelykadulle nousee keskiviikkona 5.10 klo 13 Luovan kampuksen ensimmäisen vuoden käsi-ja taideteollisuusalan opiskelijoiden suunnittelema Luovuttaja-installaatio. Installaation tarkoitus on levittää tietoa elinluovutuskortista.
  Vuorovaikutteinen installaatio koostuu sadasta kampanjan Special Edition Luovuttaja -paidasta, jonka logon on suunnitellut suomalaisen muodin ykköstähti Ivana Helsinki.
  Ohikulkija voi saada palan installaatiosta eli paidan itselleen. Luovuttaja-paitoja on jaossa sata kappaletta. Installaatio purkautuu, kun ohikulkija allekirjoittaa elinluovutuskortin.
  - Installaation näyttävyys syntyy korkeuseroista, mikä kuvastaa ihmisverkostoa. Haluamme muistuttaa, että lopulta olemme kaikki ovat yhtä, tuotesuunnittelun opettaja Anni Honkala paljastaa.
  Euroopan elinsiirtopäivä on 8. lokakuuta. Sen kunniaksi neljälle paikkakunnalla nousee ensi viikolla päivän ajaksi Luovuttaja-installaatio muistuttamaan elinluovutuskortista. Vain neljännes suomalaisista on allekirjoittanut elinluovutuskortin. Suomessa elinsiirtoa odottaa tälläkin hetkellä 450 ihmistä. Yksi luovuttaja voi pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen.
  Luovuttaja-kampanjan lähettiläinä on viisi rohkeaa julkisuuden henkilöä: fitnessbloggaaja Janni Hussi, vapaaottelija Teemu Packalén, laulaja Kim Herold, radio- ja televisiojuontaja Tuija Pehkonen ja jääkiekkoilija Pekka Jormakka.
  - On järkevää, että elinluovutuskortti on allekirjoitettuna tai kännykässä. Jos vaikka joku nuori sattuisi saamaan uuden mahdollisuuden sen avulla, Pekka Jormakka sanoo.
Lisätietoa elinluovutuksesta osoitteessa www.elinluovutuskortti.fi.
Teksti Elinluovutuskortti ja Mika Nykänen, kuvat Kuva16 -opiskelijat

1 kommentti:

  1. Hienoa että tärkeä asia saa näkyvyyttä. Harmi vain että paitoja on jaossa noin vähän. Töiden takia en pääse paikalle hakemaan omaa paitaa, mutta kortti on ollut lompakossa jo vuodesta 2006.

    VastaaPoista